Siirry sisältöön

Keramiikkapajat ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin Hattulan alakouluissa!

Keraamikko, muotoilija (AMK) ja kulttuurialan opettaja (AmO) Piela Auvinen pitää lähes koko marraskuun ajan keramiikkapajoja Hattulan alakouluissa. Pajat ovat osa Hattulan Kulttuuripolkua, jossa pyritään tarjoamaan kaikille hattulalaisille 3-6 vuotiaille varhaiskasvatuksen asiakkaille ja perusopetuksessa oleville koululaisille monipuolista kulttuuritoimintaa. Toimintaa koordinoi Hattulan kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi yhdessä Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin kanssa (www.hameenlinna.fi/arx/).

Auvinen on suunnitellut luokka-asteille erilaisia pajakokonaisuuksia, joissa monessa käsitellään ja harjoitellaan tunnetaitoja. Juuri tämänlaiset pajat ovatkin olleet suosituimpia. Muun muassa Parolan koulun 2.-luokkalaiset tekivät iloisia kasvoja savesta ja olivat ennen sitä pohtineet, miten oman itsensä tai kaverin voi saada iloiseksi. Iloisuuspajassa sai pelata myös tunnetilamuistipeliä nimeltä ”Milloin ja miksi”, jossa samanlaisen tunnetilaparin korteista löytänyt muistelee milloin viimeksi on ollut esimerkiksi surullinen ja miksi.

Parolan koulun 5A –luokka tutustui ja haki tietoa Sammosta sekä Runsaudensarvesta kannettavilla tietokoneillaan ja suunnitteli itselleen unelmia sekä toiveita toteuttavan unelmakoneen. Tänäkin lukuvuonna on muotoiltu myös historiallisia amuletteja. Pajoihin on toimittanut kuvia alueen tuoreista historiallisista esinelöydöistä Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät.

Auvisen vetämät keramiikkapajat ovat olleet suosittuja ja niitä toivotaan jatkuvasti lisää. Tänä lukuvuonna lähes 500 oppilasta osallistuu pajoihin.

 

Lisätietoja:
Piela Auvinen
044 587 1153
www.piela.fi
parola_2lk_savityo03 parola_2lk_suunnittelu02 parola_2lk_suunnittelu05 parola_5a-lk_tiedonhaku01

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram