Siirry sisältöön

Mielenkiintoinen pop up -näyttely starttaa helmikuussa

”Tule kokemaan isänmaamme historiaa”. 

Suomen itsenäisyyden 100- ja Panssaridivisioonan 75-vuotisen taipaleen kunniaksi Panssariprikaati ja Hattulan kunta saivat ajatuksen tilapäismuseon perustamisesta Parolan keskustaan (Tallitie 4, K-Supermarketin kiinteistö). Näin haluttiin muistuttaa hattulalaisia siitä arvokkaasta perinnöstä, jonka keskellä me päivittäinen elämme. Näyttelyssä ja sitä täydentävissä yleisöesitelmissä sekä joukkoyksiköiden esittäytymispäivinä voi tutustua Panssaridivisioonan ja sen perinteiden jatkajan Panssariprikaatin historiaan ja nykypäivään. Sotilaspoikien perinneyhdistys, Museo Militaria, Panssarimuseo sekä Ilmatorjuntamuseo esittäytyvät omine arvokkaine tarinoineen. Jukka Heinon valokuvanäyttely esittelee Hattulaa lähes 100 vuoden ajalta. Erityisenä lisämausteena on kirjailija Mauri Sariolan, Panssaridivisioonan veteraanin, perintöä kunnioittava kokoelma.

Mielenkiintoiset luentotilaisuudet ja lukuisat upeat esineet luovat sopivan tunnelman puolivuotiselle näyttelylle. Teemapäivinä kalustoa on luvassa myös kiinteistön ulkopuolelle. Jokainen kävijä saa tätä kautta aidon ja vahvan kokemuksen näyttelyn aiheista ja teemoista. Näyttelytilan edustalle on luvassa infoa yleisöluennoista. Lisäksi tiedotamme niistä kunnan kanavissa tilanteen mukaan. Näyttelytiloissa on varusmiesvartio. Avajaiset käynnistyvät musiikilla 1.2. klo 17.30.

 

Näyttely on avoinna 31.7.2017 saakka seuraavasti:

Ma – Pe                                         10.00 - 18.00
Lauantai                                        9.00 - 14.00

 

Linkistä alla pääset tutustumaan avajaistilaisuuden kutsuun!

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram