Siirry sisältöön

Tuorein tieto Jyrätien jätevesivuodosta

Myllyojan ja Lehijärven vedessä jätevettä

Tulosten perusteella veden hygieeninen laatu oli heikoin Lehijärven näytepisteessä. Saadut tulokset kertovat, että Myllyojan ja Lehijärven vesi on saastunut jätevedellä. Suolistoperäisiä bakteereita on eniten Lehijärvessä, mistä otetussa näytteessä uimavedelle asetetut bakteeripitoisuudet kuitenkin alittuivat. Bakteeripitoisuudet viittaavat jätevesivaikutukseen, ja vedessä voi olla muita kuin tutkittuja suolistoperäisiä taudinaiheuttajamikrobeja. Hämeenlinnan viranomaispalvelut ohjeistaa toistaiseksi välttämään uimista vuodon vaikutusalueella tai ainakin käymään suihkussa uinnin jälkeen.  Seurannan tuloksista tiedotetaan myöhemmin ja silloin arvioidaan uudelleen tarvetta rajoittaa uimista. Vettä ei tule myöskään juoda.

Lue koko tiedote Hämeenlinnan kaupungin sivuilta tästä (päivitetty 12.2.2018)

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram