Siirry sisältöön

Levätilanteesta

Erittäin helteinen kesä on lisännyt sinileväesiintymien määrää. Tilanne kuitenkin vaihtelee myös Hämeessä paikoittain merkittävästikin. Esimerkiksi Mallusjärvellä ja Villikkalanjärvellä sinilevää on havaittu runsaasti, mutta Vanajavedellä selvästi pienempiä esiintymiä. Nyrkkisääntö on, että mikäli vesi näyttää levättömältä, uskaltaa siinä uida. Huolellinen peseytyminen uinnin jälkeen on kuitenkin aina suositeltavaa. Myös Hattulassa on jonkin verran tehty levähavaintoja, mutta määrät ovat olleet tavanomaisia tai pieniä.

 

Levätilanne Järviwikissä

Mitä on sinilevä?

Lisätietoa levän vaikutuksista

Hämeen ELY-keskuksen levätiedote

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram