Siirry sisältöön

Ylijäämäruoan ilmainen jakelu jatkuu

Valtuustoaloitteen pohjalta kunta toteutti koulujen ylijäämäruoan jakelukokeilun huhti-toukokuussa. Ilmainen ruokailumahdollisuus tarjottiin koulupäivinä ylijääneistä ruokalajeista eikä ruokaa annettu kotiin vietäväksi.

Ateriapalveluiden saama palaute ylijäämäruokailuun osallistuneilta oli pelkästään positiivista ja jatkoa jakelulle toivottiin. Osallistujat pitivät aterioinnin ajankohtia sopivina ja puolen tunnin ruokailuaikaa riittävänä. Lisäksi koulujen ruokatilausmäärät ja elintarvikehankintakustannukset pysyivät kokeilusta huolimatta ennallaan.

Kunta on päättänyt jatkaa ilmaistarjoilua toistaiseksi koulupäivinä 3.9. alkaen seuraavasti:

1.      Ilmainen lounasateria kunakin päivänä ylijääneistä ruokalajeista on tarjolla hattulalaisille eläkeläisille ja työttömille koulupäivinä syyslukukausilla syyskuun alusta joulukuun puoleen väliin ja kevätlukukausilla tammikuun puolesta välistä toukokuun puoleen väliin. Ruokailua ei ole viikonloppuisin, arkipyhinä eikä koulujen loma-aikoina.

Ylijäämäruoan määrät eivät ole suuria, joten ruokaa ei anneta kotiin vietäväksi. On myös päiviä, jolloin ruokaa ei jää lainkaan tai on tarjota vain osalle ylijäämäruokailuun osallistujista. Ruokajuomana on lisäkulujen välttämiseksi vesi.

2.      Ruokailu tapahtuu koulupäivinä oppilasruokailun jälkeen koulujen ruokasaleissa seuraaviin aikoihin:

·         Parolan koulu  klo 12.30 – 13.00

·         Juteinikoulu klo 12.30 – 13.00 keskiviikosta perjantaihin (ei maanantaisin eikä tiistaisin)

·         Nihattulan koulu klo 11.30 – 12.00

·         Pekolan koulu klo 12.30 – 13.00

·         Lepaan koulu klo 11.30 – 12.00.

Ruokailijoiden tulee saapua ruokailemaan välittömästi ruokailuajan alussa, jotta keittiöhenkilöstölle ei aiheudu ylityötä.

3.      Ruokailijoiden tulee pysytellä vain ruokailutilassa.

 

Tervetuloa!

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram