Siirry sisältöön

Kiinteistön haltijan järjestämästä jätehuollosta siirrytään kunnan järjestämään

Hattulassa ja Hämeenlinnassa siirrytään kiinteistön haltijan järjestämästä jätehuollosta kunnan järjestämään

 Suurin osa Hattulaa ja Hämeenlinnan pohjoiset osat siirtyvät uuteen jätehuollon järjestelmään 1.10.2018 alkaen. Muutos koskee vain seka-, kuiva- ja biojätteitä. Jäteastioiden tyhjennyspäiviin tulee suurella osalla kiinteistöistä muutoksia. Lisäksi astioita tyhjentävä kuljetusyhtiö saattaa vaihtua. Tyhjennysreittien muuttumisen vuoksi ensimmäinen tyhjennysväli saattaa myös olla lyhyempi tai pidempi kuin normaalisti. Asiakaspalvelun ja laskutuksen hoitaa Kiertokapula. Jätehuoltoviranomaisen hyväksymä jätetaksa Hattulaan ja Hämeenlinnaan on tällä hetkellä nähtävillä jätelautakunta Kolmenkierron sivuilla (www.kolmenkierto.fi).

1.10.2018 alkaen tyhjennyksistä pohjoisella alueella (pääosin Hattula) vastaa Remeo Oy ja läntisellä alueella Urbaser Oy. Koko alueen syväkeräysastiat siirtyvät 1.5. alkaen Lassila&Tikanojan tyhjennettäviksi. Vanhan kuljetusyhtiön ja kiinteistön välillä olevat jätehuoltosopimukset raukeavat automaattisesti muutoksen yhteydessä. Asumisessa syntyvää jätettä saa alueella kuljettaa vain em. kuljetusyhtiöt.

Kiertokapula lähettää syyskuun aikana osoitteellisen kirjeen kaikille niille, joita muutos koskee. Mikäli kiinteistö sijaitsee pohjoisella tai läntisellä alueella, mutta kirjettä ei ole tullut 1.10. mennessä, asiakkaan pitää ottaa yhteyttä Kiertokapulan asiakaspalveluun (puh. 075 753 0010, asiakaspalvelu@kiertokapula.fi). Kiertokapulan saamassa jätehuollon reksiterissä ei havaintojen mukaan ole mukana kaikki kiinteistöt, joita muutos kuitenkin koskee.

 

Jätehuoltomääräykset pysyvät ennallaan

 

Kunnissa olevat jätehuoltomääräykset eivät muutu. Esimerkiksi tyhjennysvälejä, jäteastioita, kompostointia ja lajittelua koskevat säädökset pysyvät ennallaan. Määräykset ovat luettavissa jätelautakunta Kolmenkierron sivuilla (www.kolmenkierto.fi). Jätteiden kierrättäminen on erittäin tärkeää, sitä pyritään tehostamaan ja siihen kannustetaan. Vaikka lajittelu olisi huolellista ja jätteen tuottamista vältettäisiin, kaikkia jätteitä ei vielä pystytä hyödyntämään materiaalina. Tällaiset jätteet ohjataan hyödynnettäviksi energiana. Esimerkiksi likaiset paperi-, kartonki- ja muovipakkaukset, muoviesineet, lasiesineet ja -astiat, rikkinäiset ja käyttökelvottomat tekstiilit, siivousjätteet ja hygieniatuotteet kuuluvat tällä hetkellä sekajätteisiin.

 

Jokaisen kiinteistön on liityttävä

 

Kaikkien asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen on kuuluttava jätehuollon piiriin. Kiinteistöllä voi olla joko oma jäteastia tai lähinaapureiden kanssa voi hankkia ns. kimppa-astian. Kiinteistön haltijan velvollisuus on järjestää jäteastialle määräyksiä vastaava paikka ja hankkia astia. Mikäli kiinteistöllä on tällä hetkellä vuokra-astia, sen jatkokäytöstä on kiinteistön itse sovittava. Myös Kiertokapula vuokraa ja myy jäteastioita.

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram