Siirry sisältöön

Johtoryhmä kiersi kylissä

Tilaisuus Hattula-Pirtillä

Osana Yhdistykset yhdessä –hanketta kunnan johtoryhmä
päätti keväällä toteuttaa vierailuja kunnan eri kylissä nostaakseen esille kylien ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita. Kylätilaisuuksia toteutettiin yhteensä seitsemän kesä- ja elokuun aikana ja tarkoituksena oli tehdä tilaisuuksista matalan kynnyksen kohtaamisia kyläläisten, yhdistysaktiivien ja johtoryhmän jäsenten välillä ilman Powerpoint-esityksiä tai valmista kaavaa.

Kylätilaisuuksia toteutettiin Vuohiniemen rukoushuoneella (Renkajärven suojeluyhdistys), Vanamajalla (Hattulan-Tyrvännön reserviläiset), Tyrvännön kylätalolla (Suotaalan-Lahdentaan kyläyhdistys), Kouvalan maamiesseuran talolla (Etelä-Hattulan maa- ja kotitalousseura), Hattulan Golf-clubilla (Sattulan kyläyhdistys), Pekolan koululla (Pekolan kyläyhdistys) sekä Hattula-Pirtillä (Hattula-seura).

Osallistujamäärät vaihtelivat noin kymmenestä reiluun kolmeenkymmeneen. Keskustelua syntyi paljon ja puheenaiheet vaihtelivat suuressa määrin sen mukaan, mikä aihe kosketti erityisesti sillä kylällä. Illoissa puhututtivat mm. teiden kunto ja kevyenliikenteenväylät, katuvalot, asuminen, palveluiden puute kyliltä, terveyskeskuspalvelut, Leader-hankkeiden mahdollisuudet kylillä, yksityisteiden avustukset, jääkenttien kunnossapito, valokuituasiat, kylätalojen käyttö sekä yhdistysten tilantarve. Erityistä kiitosta sai kirjastopalvelut sekä terveydenhuolto.

Johtoryhmä järjesti kyläkierrosten jälkeen oman palautepalaverinsa. Kiertämistä pidettiin hyvänä avauksena ja muodossa tai toisessa johtoryhmä tulee jatkossakin vierailemaan eri puolilla kuntaa. Kyläkierrokset toimivat erinomaisena kaksisuuntaisena kanavana välittää tietoa ja huoliakin kasvoista kasvoihin.

Kylillä johtoryhmän jäsenet otettiin hyvin vastaan, illat olivat aktiivisia ja rentoja, ilmapiiri oli positiivinen ja keskustelut rakentavia. Johtoryhmä haluaa kiittää kyläkierroksia isännöineitä ja emännöineitä yhdistyksiä sekä kaikkia tilaisuuksiin osallistuneita!

 

Lisätiedustelut:

Elina Sorvali, Yhdistykset yhdessä -hanketyöntekijä
050 475 7080, elina.sorvali@hattula.fi

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram