Siirry sisältöön

Hattulan terveydenhuollon palveluntuottajan vaihtuminen ratkeaa joulukuun aikana

Tiedote 13.12.2019

Hattulan kunnanvaltuusto päättää vielä joulukuussa pidettävässä kokouksessa kunnan ulkoistetun terveyspalvelujen tuottajan mahdollisesta vaihtamisesta. Muutos tarkoittaisi sopimuksen päättymistä nykyisen palveluntuottajan, Pihlajalinnan kanssa ja sopimuksen tekemistä Suomen Terveystalo Oy:n kanssa. Terveystalo tuli taannoin järjestetyssä kilpailutuksessa toiseksi Pihlajalinnan jälkeen.

Syy sopimuksen päättymiseen Pihlajalinnan kanssa on kunnan tyytymättömyys palvelutuotannon tasoon tammikuussa 2019 alkaneen sopimuskauden ensimmäisen sopimusvuoden aikana. Kunta on lakisääteisessä järjestämisvastuussa kuntalaistensa julkisista terveyspalveluista ja on tässä ominaisuudessa useaan otteeseen kiinnittänyt palveluntuottajan huomiota jonotusaikoihin, lääkärivajeeseen ja muihin puutteisiin. Tilanne ei ole kunnan näkemyksen mukaan korjautunut.

Kunta luonnollisesti varmistaa, että palvelutuotanto kaikissa olosuhteissa jatkuu katkeamatta. Tästä on saatu Terveystalon sitoumus. Pihlajalinnalla on vastaavasti nykyiseen sopimukseen perustuva velvollisuus jatkaa sopimuksen mukaista palvelutuotantoa, kunnes uusi palveluntuottaja aloittaa toimintansa. Todennäköinen ajankohta palveluntuottajan vaihdokselle on 1.4.2020.

Terveystalo on sitoutunut siihen, että Pihlajalinnan Hattulassa oleva henkilöstö halutessaan siirtyy liikkeen luovutuksen ehdoin Terveystalon palvelukseen. Tämä tarkoittaa käytännössä kaikkien työntekijöiden tehtävien jatkumista katkeamatta ja vanhojen työehtojen mukaisina.

Kunnalle järjestelystä aiheutuvia taloudellisia menetyksiä haetaan Pihlajalinnalta tarvittaessa oikeusteitse.

 

Katariina Koivisto,
kunnanjohtaja

Anitta Leinonen,
perusturvajohtaja 050 4526 547 / anitta.leinonen@hattula.fi

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram