Siirry sisältöön

Tietoa koronaviruksen aiheuttamista toimenpiteistä: koulut etäopetukseen 18.3. Kunnanvirasto ja vapaa-aikapalveluita suljettu.

Suomen hallitus päätti 16.3. rajoitustoimenpiteistä koronavirusepidemian hillitsemiseksi. Valtioneuvoston määräämät toimenpiteet otetaan käyttöön Hattulassa keskiviikkona 18.3. Ohessa on listattu toimenpiteiden vaikutukset Hattulan palveluihin.

Listaa päivitetään jatkuvasti.
Viimeisin päivitys 6.4. klo 14.10. Rajoittamis- ja sulkemistoimenpiteitä jatkettu 13.5 saakka.

 

***

Kunnanvirasto on suljettuna 18.3.-13.5.2020.

 • Perusturvan kunnanvirastolla toimivien palveluiden osalta toimitaan normaalikäytännön mukaisesti ajanvarauksella. Tapaamiset hoidetaan ensisijaisesti puhelimitse tai muilla etäyhteyksillä.
 • Hallinnon henkilöstön tavoittaa puhelimitse tai sähköpostite.
 • Teknisen toimen ja rakennusvalvonnan osalta siirrytään sähköiseen asiointiin.

Perusopetus

 • Perusopetuksessa luokat 1-9 siirtyvät etäopetukseen keskiviikosta 18.3. alkaen
 • Lähiopetusta tarjotaan niille 1-3-luokkalaisille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Valtioneuvosto antoi 20.3. uuden valtioneuvoston asetuksen, jolla muutetaan rajoitusasetuksen 3 §:ää. Muutoksen perusteella kaikilla esiopetuksen, perusopetuksen 1-3 vuosiluokan sekä erityisen tuen oppilailla, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat oppilaat mukaan lukien, on oikeus lähiopetukseen. Muutosasetus tulee voimaan  23.3.2020. OKM:n suosituksen mukaan kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1—3 luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.
 • Vanhemmille on lähetetty kirje koskien palvelutarvetta. Palvelutarpeen perusteella lähiopetus on keskitetty Juteinikeskukseen sekä Parolan ja Pekolan kouluille.
 • Erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus järjestetään sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestään lapsen hoito kotona, tekevät niin.

Varhaiskasvatus

 • Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Valtioneuvosto linjasi, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.
 • Asiasta on lähetetty kysely vanhemmille koskien palvelutarvetta. Palvelutarpeen perusteella palveluverkkoa on supistettu niin, että päiväkoti Tuulimylly, Pekolan yksikkö sekä Juteinin esiopetus on suljettu.
 • Varhaiskasvatusmaksujen osalta sivistyslautakunta käsittelee 31.3. koronavirusepidemiaan liittyviä maksuvapautuksia. Esitys tulee olemaan samansuuntainen Hämeenlinnan päättämien käytäntöjen kanssa.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut

 • Kirjasto on suljettu 18.3.-13.5
 • Urheilukentät ja -tilat on suljettu 18.3.-13.5.
 • Liikuntaryhmät on peruttu 18.3.-13.5.
 • Yleisötilaisuudet on peruttu

Sosiaali- ja terveystoimen palvelut

 • Sote-puolen kaikissa yksiköissä on vierailukielto
 • Terveysasemalla kiireettömät ajat on peruttu (kts. Pihlajalinnan tiedote)
 • Viranomaispalvelut toimivat toistaiseksi normaalisti, mutta etä-/puhelinyhteyksiä suosien
 • Suun terveydenhuollossa kiireettömiä toimenpiteitä ei tehdä tällä hetkellä. Kiireelliset tapaukset hoidetaan (päivitetty 16.3.*)
 • Ikäihmisten yksiköissä vierailukielto. Lisäksi seuraavia rajoituksia on voimassa
  • Kuntotuulia:
   • päivätoiminta suljettu maanantaista 16.3. alkaen
   • tarvittaessa Kuntotuulia 2 otetaan käyttöön mahdolliseen lisätarpeeseen
  • Juteinikoti:
   • asukkaiden kotilomat eivät ole mahdollisia 18.3. alkaen
 • Kehitysvammaisten Päivätoiminta Pappilanniemessä on suljettu toistaiseksi.
 • Kotihoito:
  • Palvelutalo Kissankello, Helmi ja Punojanportti: ulkopuolisilta vierailut yksiköissä toistaiseksi kielletty
  • Punojanportin kuntosali suljettu

 

Terveysasema:

Välttääksemme koronaviruksen (Covid-19) leviämisen olemme peruneet kaikki kiireettömät ajat avosairaanhoidosta, neuvolasta, fysioterapiasta ja kouluterveydenhuollosta 16.3 alkaen. Asiointi terveysasemalla ensin puhelimitsen numeroon 03 673 1277. Puhelimitse tapahtuvan yhteydenoton jälkeen terveysasemallamme on kaksi erillistä kiirevastaanottoa;

1) ei-hengitystiepotilaiden kiirevastaanotto (esim. selkäkipu, vatsakipu ym. vaiva) uudella terveysasemalla

2) hengitystiepotilaiden kiirevastaanotto vanhalla terveysasemalla

Huomioithan opastekyltit terveysasemalla!

Kaikki yhteydenotot terveysasemalle tapahtuu puhelimitse 03 673 1277.

Pyrimme hoitamaan mahdollisimman paljon asioita puhelimitse varmistaaksemme asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden. Tarvittavat neuvolakäynnit pyrimme järjestämään kotikäynteinä tai erillisessä tilassa terveysasemalla. Neuvolatyöntekijämme ohjeistavat kyseisiä asiakkaita toimintakäytännöistä.

Olemme asettaneet vierailukiellon terveyskeskussairaalan osastolle 13.3.2020 alkaen toistaiseksi. Terveyskeskussairaalassa olevat henkilöt ovat usein iäkkäitä, pitkäaikais- ja monisairaita ja näin ollen herkkiä infektioille. Sen sijaan, että tulisit tapaamaan läheistäsi, pyydämme sinua soittamaan hänelle. Jos hänellä ei ole omaa puhelinta, voit soittaa yksikön numeroon. Mikäli läheisesi on saattohoidossa, sovimme yhdessä, kuinka voit olla läheisesi luona.

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram