Siirry sisältöön

Terveystalo ottaa vetovastuun Hattulan terveyspalveluiden toteuttamisesta

Terveystalo ottaa vetovastuun Hattulan terveyspalveluiden toteuttamisesta

Hattulan kunta ja Suomen Terveystalo Oy ovat sopineet, että Terveystalo tuottaa jatkossa kunnan järjestämisvastuulla olevat lakisääteiset ja muut terveyspalvelut 1.4.2020 – 31.12.2023.

Sopimuksen piiriin kuuluu avoterveydenhuolto mukaan lukien henkinen hyvinvointi, kouluterveydenhuolto ja neuvolat sekä lääkäripalvelut kotona asumista tukeviin palveluihin ja tehostettuun palveluasumiseen. Suun terveydenhuolto, vuodeosaston toiminta ja erikseen sovittavat erikoislääkäripalvelut sisältyvät niin ikään sopimukseen.

- Hattulan kunnan lähtökohta on, että juuri valmistuneelle uudelle terveysasemalle saadaan moderniin toimintaympäristöön Terveystalon tuottamina toimivat ja kuntalaisten tarpeita vastaavat, asiakaslähtöiset perusterveydenhuollon palvelut, sanoo kunnanjohtaja Katariina Koivisto.

- Terveystalossa on laaja terveydenhuollon ammattilaisten verkosto ja monipuolista osaamista ympäri Suomen. Haluamme tarjota hattulalaisille vaikuttavat ja oikea-aikaiset terveyspalvelut. Toimintamme pohjautuu laatuun ja sen haluamme näkyvän konkreettisina tekoina kuntalaisille. Terveydenhuolto on tiimityötä. Tavoitteenamme on tuottaa palvelut siten, että sairauksien hoito ei viivästy ja hoito aloitetaan heti yhteydenoton yhteydessä, sanoo ylilääkäri Jarmo Kantonen Terveystalosta.

Toiminta huhtikuusta eteenpäin, tärkeä puhelinnumero 03 673 1277


Huhtikuun alusta potilastyössä keskeinen hoidon tarpeen arviointi palaa terveysasemalle, jossa tutut hoitajat vastaavat puheluihin. Kuntalaisille tärkeä puhelinnumero huhtikuun 1. päivästä alkaen on 03 673 1277. Kyseisessä puhelinnumerossa hoitajat tekevät keskitetysti hoidontarpeen arvioinnin ja samassa numerossa palvelee myös suun terveyden ajanvaraus. Tämä tärkeä puhelinnumero toimii yhteydenottokanavana terveysaseman aukioloaikoina, jos henkilö epäilee saaneensa koronavirustartunnan. Numerosta annetaan yksityiskohtaiset ohjeet jatkotoimia varten. Olemme Terveystalossa seuranneet tilannetta alusta asti ja varautuneet asiaan.   

Nykyisessä poikkeuksellisessa tilanteessa vastaanottoajat varataan lähtökohtaisesti kiireelliseen hoitoon, mutta jatkossa saman numeron kautta saa varattua muut terveyspalvelujen ajat. Myös sairaanhoitajien, terveydenhoitajien ja fysioterapeuttien vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Terveydenhoitajat antavat oman alueensa vastaanottoajat ja psykiatrinen sairaanhoitaja huolehtii omien asiakkaiden aikojen antamisesta.

Pääosin kuntalaisia palvelee aiempi, tuttu henkilökunta, mutta Terveystalo aikoo myös vahvistaa terveydenhuollon ammattilaisten joukkoa Hattulassa. Tarkoituksena on käynnistää etäpalvelut syksyyn mennessä ja iltavastaanotto jatkuu alkuun ainakin kerran viikossa. Niin ikään Pappilanniemen vuodeosaston henkilöstö jatkaa lähes samana ja huolehtii potilaiden turvallisesta hoidosta.

Hattula ja Terveystalo järjestävät kuntalaisille terveyspalveluista infotilaisuuden uudella terveysasemalla, kun tilaisuus on hallituksen ja THL:n linjausten mukaan kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta turvallista pitää. Tiedotamme kuntalaisia, kun tilaisuus järjestetään. Hattulan terveyspalvelujen yhteystiedot tulevat myös Terveystalon nettisivuille: https://terveys.hattula.fi.

Lisätiedot:

Anitta Leinonen
perusturvajohtaja, Hattula
anitta.leinonen@hattula.fi
p. 050 4526 547

Pauli Haapanen
aluejohtaja, Terveystalo, julkiset palvelut
pauli.haapanen@terveystalo.com
050 313 7194

 

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram