Siirry sisältöön

Hattula jakaa kasvomaskeja kirjaston palvelupisteeltä käsin

Hattulan kunta on aloittanut kankaisten kasvomaskien jakamisen vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville sekä omaishoitajille. Valtioneuvoston suositusten mukaisesti jokainen hankkii maskin lähtökohtaisesti itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi käyttösuosituksen voimassaoloalueella. Kanta-Hämeessä kasvomaskien hankinnasta vastaa sairaanhoitopiiri, ja alueen kunnat huolehtivat maskien jakelusta.

 

Hattulassa kankaisia kasvomaskeja jaetaan kahdessa paikassa: Kirjaston palvelupisteellä (Kauppatie 3) sekä sivistystoimistolla (Myllytie 33).

Kirjaston palvelupiste palvelee

maanantai -keskiviikko 10.00 – 19.00,

torstai – perjantai 10-.00 – 16.00

lauantai 10.00 – 14.00

 

Kankaiset kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville sekä omaishoitajille.

 

Sivistystoimistolla jaetaan maskeja pelkästään 9-luokkalaisille tai 15-vuotta täyttäneille perusopetuksen koulukyytien piirissä oleville oppilaille, jotka maskia tarvitsevat ja keillä niitä ei vielä ole. Oppilasjaosta on erillinen tiedote Wilmassa. Muille kuntalaisille kasvomaskien jako tapahtuu ainoastaan kirjaston palvelupisteellä.

 

Ohjeita maskien hakuun

Kunta antaa hakijalle neljä kankaista kestomaskia valmiiksi pussitettuna. Mikäli kankaiset kasvomaskit loppuvat, asukkaille annetaan kymmenen kertakäyttöistä suojainta.

 

Maskien mukana hakija saa mukaansa THL:n ohjeen kangasmaskin käytöstä.

Kunta ei tarkasta maskien tai suojainten jaon yhteydessä henkilön varallisuus- tai henkilöllisyystietoja.

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kasvomaskia käytettävän joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella ja palatessa riskialueelta Suomeen ja siirryttäessä maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

 

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kasvomaskien käyttösuositus koskee 15 vuotta täyttäneitä. Suositus on voimassa toistaiseksi. Tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja ovat edelleen käsienpesu, turvavälit ja oikea yskimis- ja aivastamishygienia.

 

Joukkoliikenteessä on voimassa maskisuositus.

 

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Turvaväleistä on huolehdittava maskin kanssakin, sillä kasvomaski on lisäturva eikä estä tartuntaa sataprosenttisesti.

 

THL:n muistilista maskin käyttöön

  • Pese kädet, ennen kuin puet puhtaan maskin.
  • Älä koske kasvomaskiin, kun se on ylläsi.
  • Älä juo tai syö maskin käytön aikana.
  • Jos kosket maskin pintaan käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi.
  • Pese kädet ennen maskin riisumista.
  • Riisu maski ottamalla vain sen takaa kiinni. Älä koske maskin ulkopintaan.
  • Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.
  • Pese kangasmaski vähintään 60 asteen, mutta materiaalin salliessa 90 asteen pesuohjelmalla tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele ja kuivaa maski paikassa, jossa on raitis ilma.

 

THL:n video maskin käytöstä

 

THL:n maskisuositus ja ohjeet maskin käyttöön

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram