Siirry sisältöön

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri vetoaa jättämään marraskuun ajan influenssarokotteet riskiryhmiin kuuluville ja sote-henkilöstölle

Kuluvana syksynä 2020 influenssarokotteiden kysyntä on ylittänyt kaikki ne arviot, jotka on ollut terveydenhuollossa mahdollista tehdä keväällä rokotuksia tilattaessa. Keväällä on tilattu ja saatu noin 15 prosenttia enemmän rokotteita kuin vuonna 2019 Kanta-Hämeen alueella käytettiin.

 

Rokotteiden suuren kysynnän vuoksi osa terveyskeskusten rokoteajanvarauksista on jouduttu keskeyttämään rokotteiden saatavuuden heikentyessä, eikä kaikkia riskiryhmäläisiä tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ole ehditty vielä rokottaa.

 

Asiaa torstaina 12. marraskuuta käsitellyt maakunnan pandemiaryhmä linjasi, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kerää tiedon maakunnassa jäljellä olevista rokotteista ja koordinoi niiden jakelua siten, että rokottamisessa priorisoidaan riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ja sote-ammattilaisia.

 

  • ­Vetoamme nyt, että kaikki muut ryhmät pidättäytyisivät marraskuun ajan hakemasta influenssarokotusta niin kauan, että terveydenhuollossa saadaan sekä riskiryhmäläiset ja alan ammattilaiset rokotettua. Riskiryhmäläisten läheiset ovat sinänsä oikeutettuja rokotteeseen ja kaikille muillekin sitä suositellaan, mutta tässä tilanteessa on yhteisvastuullista jättää rokotteet niitä eniten tarvitseville, sanoo KHSHP:n johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Sairaanhoitopiiri on yhteydessä myös yksityisiin terveydenhuoltoalan yrityksiin ja ulottaa vetoomuksensa rokotteiden priorisoimisesta myös heille.

 

  • Mikäli rokotetta jää, luonnollisesti rokotukset muillekin ryhmille mahdollistetaan mahdollisimman pian, Järvelä lisää.

 

 

Lisätietoja     KHSHP:n johtajaylilääkäri, maakunnan pandemiaryhmän pj. Sally Järvelä, puh. 040 578 4471

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram