Siirry sisältöön

Vs. kunnanjohtaja Pekka Järven joulutervehdys

Hyvät Hattulalaiset,

 

Tänä aamuna on Pappilanniemessä rauhallista ihmisten ollessa etätöissä tai jo rauhoittumassa hyvin ansaittuun joulun viettoon sekä lepohetkeen. Kulunut vuosi on ollut tapahtumia täynnä ja niiden tarkempi analysointi on edessä vielä alkuvuodesta. Kunnan ympärillä ja sisällä on ollut julkisuuteen asti noussutta kohinaa. Se on kuitenkin osa demokratiaa ja osoittaa, että kuntalaiset ovat kiinnostuneita palveluistaan. Kuntalaisia varten me kunnan työntekijät ja luottamushenkilöt täällä olemme.

 

Hattulassa on yli 9000 asukasta ja heille toimivien palveluiden tuottaminen on päätehtävämme. Itse olen syksyn aikana enenevässä määrin saanut palautetta kuntalaisilta. Kaikki palaute on tärkeää ja olen kokenut vastaamisen jokaiseen viestiin, soittoon tai keskusteluun olevan merkityksellinen. Se, että kuntalainen tuntee tulleensa huomioiduksi, on arvokasta. Voidaanko toiveita aina toteuttaa, on sitten jo eri asia.

 

Joskus tuntuu siltä, että palaute on useammin moittivaa kuin kiittävää. ”Parolan aamuparlamentti” minulle vuosikymmenten tuttavuuden ja yhteisten kokemuksien voimalla kertoo, mitä asioita on korjattavana ja kehottaa ajoittain katsomaan myös peiliin. Näinhän sen pitää olla, koska kritiikki on kehitystä eteenpäin vievä asia. Asiallista ja asiallisesti esitettyä kritiikkiä ei pidä pelätä. Tosiasiat on hyvä tunnustaa itselle ja myös kuntalaisille.

 

Kritiikki siis kehittää toimintaa, mutta niin tekee myös kiitos. Se kannustaa ihmisiä eteenpäin. Olen jatkuvasti yrittänyt muistuttaa, että Hattulassa useimmat asiat ovat erinomaisessa kunnossa. Valitettavasti positiivista palautetta annetaan vain liian harvoin. Tästä johtuen muutamat negatiiviset asiat peittävät suuremman joukon positiivia asioita. Negatiiviset asiat nousevat pintaan ja valtaavat nopeasti ”koko ilmatilan”. Näin vain käy ja sille ei aina voi mitään. Itse yritän kuitenkin viedä eteenpäin niitä hyviä uutisia.

 

Minä kiitän kaikkia työntekijöitä ja luottamushenkilöitä hyvin tehdystä työstä. Rapatessa joskus roiskuukin, mutta ei anneta ”pintatilanteen” sokaista meitä siltä tosiasialta, että Hattulassa pääosa asioista on ihan mainiossa kunnossa. Jos joku asia ei oikealla kohdalla vielä ole, se sinne yhdessä laitetaan.

 

Emme myöskään unohda sitä, että moni kunnan työntekijä on töissä myös pyhien aikana ja huolehtii palvelujen toimivuudesta. Heille erityisesti kiitos ja voimia tässä muutenkin raskaassa tilanteessa.

 

Toivotan Teille kaikille oikein Hyvää Joulua ja entistä parempaa vuotta 2021.

 

Pappilanniemessä 23.12.2020

 

Pekka Järvi

Vs kunnanjohtaja

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram