Siirry sisältöön

KIITOKSET LATUJEN AVAAJILLE JA KENTTIEN JÄÄDYTTÄJILLE

Kuten olette huomanneet, talvi on saapunut. Iltapäivälehdissä on luvattu ”tappopakkasia”, kun näillä seuduillakin lähestytään -10 asteen lämpötiloja. Tuosta tappavuudesta voi olla montaa mieltä, mutta muistan selvinneeni -40 C asteen pakkasissa telttamajoituksessa. Mutta se siitä.

 

Varsinainen viestini koskettaa Hattulan talviliikunnan mahdollisuuksia, jotka lyhyesti sanoen ovat erinomaiset. Kunnan latuverkko on niin hyvä, kuin se tässä lumitilanteessa vain voi olla ja paranee lumen lisääntyessä. Myös jääkentät alkavat valmistua. Sääennusteet lupailevat pakkasia sekä lisää lunta, jotenlatuja ja jäitä ylläpitävät henkilöt ovat ”kunnan palvelujen avainhenkilöitä” lähiviikkojen ajan.

 

Olemme viime aikoina puhuneet ”Hattulan mallista”. Liikuntapuolelta haluan tuoda esille kaksi (2) esimerkkiä, siitä miten hyvällä yhteistyöllä ja suunnitelmallisuudella päästään kiitettäviin tuloksiin. Nämä olkoot yhdet esimerkit Hattulan mallista.

 

Hattula malli, esimerkki 1: Hattulan hiihtoladut

 

Hattulassa on siis erittäin hyvä latuverkko ja hiihtäjiä täällä käy koko maakunnasta, ellei kauempaakin. Tämä hyvä tilanne ei ole syntynyt ihan itsestään, vaan se on suunnitelmallisen työn ja innostuneen asenteen tulosta. Liikuntapäällikön johdolla Hattulassa valmistaudutaan hiihtokauteen jo hyvissä ajoin ennen lumien tuloa. Tehdään suunnitelmat, sovitaan vastuut ja mikä tärkeintä latujen teko aloitetaan HETI, kun olosuhteet ovat oikeat. On sitten arki tai pyhä, laturakentajat lähtevät liikkeelle.

 

Latuja ylläpitävät niin kunnan työntekijät kuin yhteistyökumppanit. Ilman tätä yhteistyöverkostoa, ei Hattulassa ladut olisi näin erinomaiset.

 

Kiitos kaikille ”ladun avaajille”!

 

Hattulan malli, esimerkki 2: Pelkolan kenttä

Kunnan henkilöstö ei yksinkertaisesti riitä kaikkien jäiden jatkuvaan ylläpitoon, joten Pelkolassa paikalliset aktiiviset puuhahenkilöt vastaavat monista kenttähoidon toimenpiteistä. Tässä he ovat saanet kunnalta mm. materiaalista tukea. Tämä on oiva esimerkki siitä, mihin suuntaan Hattulan kyliä pitää aktivoida.

 

Kunnassa on jatkumassa aikoinaan keskeytynyt kylien aktivointiin tähtäävä ohjelma. Olisi hienoa, jos voisimme jatkossa laatia esimerkiksi yhteistyösopimuksia aktiivisten kyläyhdistysten kanssa. Sovittaisiin vastuut ja työnjako niin liikuntapaikkojen ja kuin muidenkin asioiden osalta. Koska kyläyhdistykset tarvitsevat toimintaansa hieman varojakin, niin yhteistyöstä voisi yhdistyksille pienen korvauksenkin maksaa?

 

Kiitokset kaikille kyläaktiiveille, koko Hattulassa!

 

Ystävällisin terveisin

Pekka Järvi

Vs kunnanjohtaja

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram