Siirry sisältöön

KAKSIVUOTINEN ESIOPETUSKOKEILU HATTULASSA

Hattula on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun vuosille 2021–2024. Kokeiluun valittiin kaksivuotisen esiopetuksen kokeilulain (1046/2020) mukaisesti satunnaisotannalla 105 kuntaa.

Kokeilu alkaa 1.8.2021. Opetus- ja kulttuuriministeriön tutkijaryhmä on poiminut satunnaisotannalla kokeilutoimintaa järjestäviksi toimipaikoiksi noin 40 prosenttia kunnan kokeiluun kelpoisista esiopetuksen toimipaikoista. Hattulassa kokeilua tullaan järjestämään Marjahatun päiväkodissa.

Kokeilun piiriin kuuluvat opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämät lapset. Kokeilu on siihen osallistuville lapsille esiopetuksen (4 h / pvä) osalta maksutonta. Perheet, joita kokeilu koskee, saavat lähipäivinä kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun esitteen ja hakuohjeet.

Muut 2016 syntyneet lapset kuuluvat verrokkiryhmään ja jatkavat normaaliin tapaan varhaiskasvatuksen piirissä. Nämä lapset saavat päätöksen lähipäivinä verrokkiryhmään kuulumisesta, mutta tämä ei edellytä huoltajilta toimenpiteitä.

Kokeiluun voi tutustua tarkemmin opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla.

Lisätietoa:

Varhaiskasvatuksen pedagoginen palveluesimies

Riikka Talikka
p. 050 5768904 / riikka.talikka@eduhat.fi

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram