Siirry sisältöön

Tiedote koronatilanteesta

Hyvät Kuntalaiset,

 

Vanhan sanonnan mukaan ei kannata tuulettaa ennen kuin maaliviiva on ylitetty. Juuri tällä hetkellä olemme koronan kanssa juuri tuossa tilanteessa. Vielä joitakin aikoja sitten näytti epidemian selkä taittuneen, kun rokotukset alkoivat ja niin Hattulassa kuin koko maakunnassa tartunnat olivat laskevalla käyrällä. Valitettavasti tilanne muuttui ja yhtenä suurimpana syynä oli viruksen tunkeutuminen Kanta-Hämeen Keskussairaalaan, joka on nyt asettanut alueen terveydenhoitokyvyn vakavaan tilanteeseen.

 

Hattulassa onneksi rokotukset ovat sujuneet hyvin ja yhä nuoremmat ovat ensimmäisen rokotteen saaneet. Kaikki ovat varmasti tietoisia, että ensimmäinen rokote ei meitä vielä riittävästi suojaa. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että me kaikki noudatamme annettuja rajoituksia. Näistä tärkeimmät ovat

 

-          muista turvaväli,

-          muista hygienia,

-          käytä maskia.

 

Hattulassa on tällä hetkellä kymmeniä eristykseen määrättyjä, yli 100 karanteeniin määrättyä ja runsaasti omaehtoisessa karanteenissa olevia. Kaikki nämä toimenpiteet ovat olleet tarpeellisia, vaikka ne ikävästi haittaakin kesän alkamista. Tässä tilanteessa pitää olla kärsivällinen sekä luottaa tilanteen vielä palautuvan normaaliksi.

 

Mikäli emme ole kärsivällisiä, paluu normaaliin viivästyy. Itse olen erityisen huolestunut nuorten tilanteesta, koska he ovat yksi niistä ryhmistä, joiden elämää tämä epidemia on erityisesti hankaloittanut. He eivät ole päässeet harrastuksiin, koulun käynti on ollut hankalaa ja ystävienkin tapaaminen on ollut rajoitettua. Kaiken lisäksi viikon päästä on nuorille tärkeä hetki kouluvuoden vaihtuessa kesälomaan, joka on merkinnyt yhdessä oloa ja juhlaa.

 

Viime aikoina on havaittu, että virus leviää erityisen voimakkaasti nuorten keskuudessa. Tämän vuoksi Hattulassakin siirryttiin välittömästi etäopetukseen, kun tilanteen tämänhetkinen vakavuus selvisi. Yritämme päätöksillä suojella kaikkia kuntalaisia ja erityisesti tässä tilanteessa nuoria.

 

Toivon kaikilta edelleen kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea varovaisuutta. Noudattakaa suosituksia! Näin huolehdimme yhdessä terveydestämme.

 

Tässä vakavassa tilanteessa toivotan Teille kaikille hyvää kesää!

 

Hattulassa 28.5.2021

 

Pekka Järvi

Vs. Kunnanjohtaja

Viim. päivitetty 28.5.2021

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram