Siirry sisältöön

HATTULA MYÖTÄTUULESSA

Parolan lukio menestyy

Viime lauantaina oli maakuntalehteä lukiessa mennä aamukahvit paidalle, kun etusivulla oli kissan kokoisin kirjaimin PAROLAN LUKIO PARHAIDEN JOUKOSSA. Tarinassa on vain osa totta, koska haja-asutusalueelle lehti tulee siten, että aamukahvit on ehditty jo juoda. Totta on sen sijaan se, että Parolan lukio sijoittui keväällä 2021 valtakunnallisessa lukiovertailussa 347 lukion joukossa sijalle 14!

Erityisen hyvin tuoreet Parolan lukion ylioppilaat menestyivät englannin, ruotsin ja pitkän matematiikan arvosanoissa. Kyseessä on loistava saavutus, mutta ei poikkeuksellinen. Jo useamman vuoden ajan Parola on menestynyt hyvin näissä vertailuissa. Tämän vuoksi on hyvä hieman ”raaputtaa tuloksia pintaa syvemmältä”.

 

Pintaa syvemmälle

Vaikka Parolan lukio ei virallisesti enää kuulu Hattulan kunnan organisaatioon, niin lukion nuoret ovat kuitenkin kunnan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ”tuotteita”. Mistä siis johtuu hattulalaisten ylioppilaiden hyvä menestys?

Hattulassa on luotu yhtenäinen ja laadukas koulupolku kaikille lapsille ja nuorille, joka alkaa varhaiskasvatuksesta ja saattaa perusopetuksen kautta nuoret toisen asteen opintoihin. Hattulassa varhaiskasvatus ja perusopetus ovat yhden johdon alaisuudessa ja siten erilaiset rajapinnat ovat matalia. Myös yhteistyö nuorisotoimen kanssa on saumatonta, joka tukee nuorten kasvamista.

Hattulan alakouluissa on yhtenevä opetussuunnitelma, joka luo yläkouluvaiheeseen hyvät toimintaedellytykset.

 

Kunnia heille, joille se kuuluu

Ylioppilaskirjoitusten erinomaisten tulosten perusta luodaan varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa jo kauan ennen varsinaisia kirjoituksia. Ylioppilaat ja muut toisen asteen koulutuksen päättävät ovat tuloksia julkaistaessa oikeutetusti pääosassa, mutta ei pidä unohtaa niitä satoja Hattulan kunnan työntekijöitä, jotka tämänkin kevään menestyksen ovat vuosien saatossa mahdollistaneet. He ovat opettajia, lastenhoitajia, laitosavustajia, erityiskasvattajia, tukipalveluiden henkilöitä ja monia muita suurella sydämellä töitä tekeviä ihmisiä.

 

KIITOS KAIKILLE!

 

Hattulassa 7.6.2021

Pekka Järvi

Vs. kunnanjohtaja

 

 

Viim. päivitetty 7.6.2021

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram