Siirry sisältöön

Tapahtui 70 vuotta sitten

Vuoden 1951 vihkiäisjuhlan ohjelma

 

Tasan 70 vuotta sitten Hattulassa juhlittiin uuden kansakoulun käyttöönottoa. Varsinainen juhlapäivä oli 21.10.1951 ja juhlallisuudet alkoivat klo 13.00. Tilaisuus oli arvokas ja koulurakennuskin merkittävä, sillä se oli tuolloin Suomen suurin maalaiskunnassa sijaitseva kansakoulurakennus. Hattulalaiset olivat syystäkin ylpeitä.

 

Sotien jälkeisinä vuosikymmeninä Hattulassa ja Tyrvännössä oli monia kansakoulupiirejä mm. Kylmälahti, Vuohiniemi, Viiala, Mervi, Halkorpi, Pelkola, Salimäki, Rahkoila, Lahdentaka, Lepaa, Koski, Haukila, Hurttala, Nihattula, Pekola ja tietysti Parola. Saman verran oli myös koulurakennuksia.

 

Hattulan ja Tyrvännön yhteenlaskettu väkiluku oli noihin aikoihin jonkun verran nykyistä pienempi, mutta väestörakenne nuorempi ja kulkuyhteydet nykyisiä heikommat. Usko tulevaan ja koulutuksen tarpeeseen oli vahva. Viime viikollahan juhlittiin myös Parolan Yhteiskoulun 60-vuotista taivalta. Tuon koulun hattulaiset laittoivat pystyyn pitkälti talkoovoimin! Kunnassa puhallettiin yhteen hiileen!

 

Kuvasta voitte lukea Parolan kansakoulun vihkiäisjuhlan ohjelman. Juhlapuheen pitäjä Reino Oittinen (1912-1978) toimi opetusministerinä viidessä eri hallituksessa ja myös kouluhallituksen pääjohtajana 1950-1972. Hänet muistetaan Suomen peruskoulun isänä.

 

Hattulan kunta

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram