Siirry sisältöön

Karanteenin Daisy-merkintä varhaiskasvatuksessa

Uusi varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja karanteeniajalta koskeva toimintamalli otetaan käyttöön takautuvasti 1.12.2021 alkaen ja on voimassa toistaiseksi. Kirjaukset sairauspoissaoloksi tehdään varhaiskasvatuksen toimesta myös takautuvien tapausten osalta ja huomioidaan joulukuun laskutuksessa uuden linjauksen mukaisesti, kun saamme tiedon karanteenista perheiltä.

Varhaiskasvatuksessa on koronapandemiaan liittyviä tilanteita, joissa lapsia joudutaan asettamaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, eikä heillä ole silloin mahdollisuutta osallistua varhaiskasvatukseen.

Hattulan kunnassa ei ole Tartuntatautilain mukaista karanteeniaikaa tähän saakka rinnastettu sairauspoissaoloksi, ellei lapsi ole sairastunut karanteenin aikana. Jatkossa karanteeniaika rinnastetaan sairauspoissaoloksi riippumatta siitä, onko lapsi sairas tai terve karanteenin aikana. Tämä sama malli on käytössä Hämeenlinnan kaupungilla.

Karanteeniaika rinnastetaan sairauspoissaoloksi varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisesti. Karanteeniaika korvataan silloin, kun sairauspäiviä on vähintään 11 kalenterikuukauden aikana. Omaehtoiseen karanteeniin jäävien lasten osalta asiakasmaksu peritään normaalin käytännön mukaisesti. Karanteeni tulee olla terveydenhuoltoviranomaisen määräämä. Jos lapsi on poissa muun perheenjäsenen karanteenin tai koronalle altistumisen vuoksi, kyseessä on tavallinen poissaolo. Varhaiskasvatuspalvelujen piirissä olevien perheen muiden sisarusten asiakasmaksut veloitetaan normaalisti, jos lapsista vain yksi on määrätty tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Muutokset koskevat vain karanteeniin määrättyjä.

Varhaiskasvatuspalvelut huolehtivat jatkossakin merkintöjen laittamisesta. Tämän merkinnän laittaminen edellyttää, että perhe ilmoittaa sähköpostilla (varhaiskasvatus.toimisto@hattula.fi) seuraavat tiedot: lapsen nimi ja ryhmä sekä Tartuntatautilain mukaisen karanteenin päivämäärät.

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram