Siirry sisältöön

Esiopetukseen, varhaiskasvatukseen ja kerhotoimintaan hakeminen lv. 2022-2023

ESIOPETUKSEEN JA SITÄ TÄYDENTÄVÄÄN VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN HATTULASSA LUKUVUODELLE 2022-2023

Mahdollisuus maksuttomaan esiopetukseen osallistumiseen lukuvuonna 2022-2023 on kaikilla 2016 syntyneillä lapsilla. Lisäksi esiopetukseen oikeutettuja ovat ne 7-vuotiaat lapset, joilla koulukäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Esiopetushakemukset 10.8.2022 alkavaan esiopetukseen tehdään kunnan nettisivuilla olevan eDaisyn linkin kautta verkkopankkitunnuksilla 24.1. – 13.2.2022 välisenä aikana. Mikäli tarvitset esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, niin valitse esiopetusilmoituslomakkeesta hoitomuoto esiopetus ja täydentävä varhaiskasvatus.

Esioppilaan kuljetushakemuksen ohjeistus löytyy kunnan nettisivuilta. Kuljetushakemus tulee toimittaa sivistystoimistoon huhtikuun 2022 loppuun mennessä.

Mikäli haette lastanne esiopetuksen luontoryhmiin, merkitkää toiveenne erikseen lisätietoihin.

Esiopetusta ja sitä täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään seuraavissa päiväkotiyksiköissä.

Esiopetuspaikat:

  • Päiväkoti Juteini
  • Päiväkoti Marjahattu; luontoryhmä Metsämarjat
  • Päiväkoti Pappilanniemi sekä Pekolassa toimiva luontoryhmä Metsälinnut
  • Päiväkoti Tuulimylly
  • Päiväkoti Viiriäinen

Esiopetusryhmän perustaminen edellyttää pääsääntöisesti seitsemää hakemusta.

Lisätietoja antaa esiopetus- ja varhaiskasvatuspaikkojen suhteen p. 050 5768904 tai sähköpostitse riikka.talikka@eduhat.fi. Päätökset esiopetukseen ja sitä täydentävään varhaiskasvatukseen lähetetään sähköisesti viimeistään vko:lla 15.

 

VARHAISKASVATUKSEEN JA KERHOTOIMINTAAN HAKEMINEN HATTULASSA

Varhaiskasvatuspaikkojen keskitetty haku on tarkoitettu uusille varhaiskasvatukseen ja kerhotoimintaan hakeville lapsille. Ne lapset, jotka ovat jo varhaiskasvatuksen piirissä, niin heidän ei tarvitse hakea uudelleen hoitopaikkaa.

Alle kouluikäiselle lapselle tulee hakea hoitopaikkaa neljä kuukautta ennen toivotun hoidon alkamisajankohtaa. Mikäli hoidon tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista, koulutuksesta tai muutosta toiseen kuntaan työn tai opintojen takia eikä tarpeen ajankohtaa ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan.

Varhaiskasvatushakemukset 1.8.2022 alkavalle toimikaudelle tehdään kunnan nettisivuilla olevan eDaisy linkin kautta verkkopankkitunnuksilla 24.1. – 13.2.2022 välisenä aikana.

Varhaiskasvatusta antavat päiväkotiyksiköt:

  • Päiväkoti Marjahattu
  • Päiväkoti Pappilanniemi, myös Pekolan yksikkö
  • Päiväkoti Tuulimylly
  • Päiväkoti Viiriäinen
  • Perhepäivähoito

Kerhotoiminta:

Kerhohakemukset 16.8.2022 alkavalle kaudelle tehdään kunnan nettisivuilla olevan eDaisy linkin kautta verkkopankkitunnuksilla 24.1. – 13.2.2022 välisenä aikana.

Kerhotoiminta toteutuu Pappilanniemen päiväkodissa, jos hakemuksia tulee seitsemän kappaletta.

Lisätietoja antaa esiopetus- ja varhaiskasvatuspaikkojen suhteen p. 050 5768904 tai sähköpostitse riikka.talikka@eduhat.fi. Päätökset esiopetukseen ja sitä täydentävään varhaiskasvatukseen lähetetään sähköisesti viimeistään vko:lla 16.

 

KAKSIVUOTISEEN ESIOPETUSKOKEILUUN HAKEMINEN HATTULASSA

Eduskunnan päätöksen mukaan Suomessa toteutetaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu elokuun 2021 alusta toukokuun 2024 loppuun. Kokeilua määrittää kaksivuotisen esiopetuksen kokeilulaki (1046/2020, jälj. kokeilulaki). Hattula on valikoitunut kokeilukunnaksi ministeriön päätöksellä ja yksikkönä jatkaa Marjahatun päiväkoti.

Hattulassa kaksivuotiseen esiopetukseen voivat hakea vain ne 2017 syntyneet lapset, joille opetusministeriö on määritellyt asuinpaikan perusteella Marjahatun päiväkodin. Ilmoitamme  näille perheille asiasta erikseen.

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram