Siirry sisältöön

TIEDOTE SOSIAALIHUOLTO- JA VAMMAISPALVELULAIN MUKAISTEN KULJETUSPALVELUJEN KÄYTTÄJILLE

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (makupa) palveluntuottaja muuttuu. Uutena palveluntuottajana aloittaa 1.7.2022 Taksi Helsinki Oy.

Samalla kuljetuspalvelun tilausnumero vaihtuu. Jatkossa kyyti tilataan Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksen numerosta (03) 4108 1617. Jos sinulla on kuulo- tai puhevamma, voit tehdä tilauksen tekstiviestinä. Uusi tekstiviestitilausnumero kuulo- ja puhevammaisille on 045 73980156. Voit tehdä tilauksen myös Taksi Helsingin RIDEIT - makupa-matkojen tilaussovelluksella (katso lisää https://www.taksihelsinki.fi/tilaa-taksi/sote-taksi/makupa/ ).

Tee heinäkuulle tulevat kyytitilauksesi Taksi Helsingin tilausnumeroon. Taksi Helsinki alkaa ottaa heinäkuun kyytitilauksia vastaan maanantaista 20.6.2022 alkaen.

Palveluntuottajan vaihdos ei vaikuta matkaoikeuksiisi eikä kuljetuspalvelupäätökseesi. Mikäli osoite- ja muut tietosi ovat ennallaan, ei palveluntuottajan vaihdos vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Jos sinulla on vakiotaksioikeus ja nykyinen vakiotaksiyrittäjäsi jatkaa toimintaansa Taksi Helsingin maakunnallisessa kuljetuspalvelussa, säilyy vakiotaksioikeutesi nykyisellä liikennöitsijällä.

Suurin muutos tulee koskemaan kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuden perimistä. Jatkossa et enää maksa kuljetuspalvelun omavastuuta kyydin päätteeksi taksinkuljettajalle, vaan Hattulan kunta kuljetuspalvelun järjestäjänä lähettää omavastuuosuuksista sinulle laskun kuukausittain jälkikäteen. Jos lasku matkojesi omavastuuosuuksista tulee lähettää jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseesi (esim. edunvalvojalle), ilmoita laskutusosoite kuljetuspalvelun myöntäjälle.

Palveluntuottajan vaihtuessa kuljetuspalvelun käyttöön tulee lisäksi muutoksia, jotka koskevat mm. kyydin tilaus- ja odotusaikoja, saattamis- ja avustamislisiä sekä toivetaksi-käytäntöä. Näistä sekä muusta kuljetuspalvelun käytöstä saat lisätietoa kuljetuspalvelun käyttäjän ohjeesta. (KULJETUSPALVELUOHJE_1.7.2022 alkaen)

 

Lisätietoja palvelusta ja matkaoikeuksista:

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu Jenni Jokelainen p. 050 521 9893 jenni.jokelainen@hattula.fi Mari Kuningas p. 050 079 0034 mari.kuningas@hattula.fi

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu Martta Tommila p. 050 3260 260 martta.tommila@hattula.fi Emma Laaksonen p. 050 3260 260 emma.laaksonen@hattula.fi

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram