Siirry sisältöön

Toimielimet

Hattulan kunnan toimielinorganisaatio on kuvattu hallintosäännössä. Kunnanvaltuuston alaisuudessa toimii kunnanhallitus, tarkastuslautakunta ja keskusvaalilautakunta. Kunnanhallituksen alaisuudessa toimii elinvoimalautakunta ja sivistys- ja hyvinvointilautakunta, sekä tulevaisuustoimikunta ja viranomaisjaosto.

Toimielinten kokoonpanot ja luottamushenkilöiden listaus

Toimielinten kokouskalenteri (syksy 2024)

Kunnan vaikuttamistoimielimet ja pysyvät toimikunnat ovat hyvinvointineuvosto, nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja työllisyystoimikunta.

Nuorisovaltuuston edustajat eri toimielimissä


Kunnanvaltuusto


Ylintä päätösvaltaa kunnassa käyttää kunnallisvaaleilla joka neljäs vuosi valittava valtuusto, jossa Hattulassa on kaudella 2021 – 2025 yhteensä 33 jäsentä. Valtuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta. Se päättää mm. taloussuunnitelman ja -arvion yhteydessä kunnan toiminnan päämääristä ja tavoitteista sekä karkealla tasolla määrärahojen käytöstä eri toimintoihin. Valtuusto hyväksyy myös kaikki kunnalliset johtosäännöt ja valitsee jäsenet kunnan muihin luottamushenkilöelimiin sekä johtavat viranhaltijat. Maankäytön suunnittelussa eli kaavoituksessa valtuustolla on myös merkittävä päätösvalta.

Valtuuston puheenjohtajana toimii Kari Ventola, 1. varapuheenjohtajana Jiri Kattelus ja 2. varapuheenjohtajana Päivi Luopajärvi ja 3. varapuheenjohtajana Tuomas Nieminen.

Henkilökohtainen sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@hattula.fi

Kunnanvaltuuston kokoukset

Valtuusto kokoontuu lähtökohtaisesti Juteinitalolla klo 18.00.

Syksyn 2024 kokoukset: 18.9., 23.10., 13.11. ja 11.12.

Kokouksia voi seurata paikan päällä tai YouTuben Hattulan kunta -kanavalla.

Vain valtuutetuille tarkoitetut valtuustoinfot kokousviikolla maanantaisin.


Kunnanhallitus

Kunnan toimintaa, hallintoa ja taloutta johtaa kunnanhallitus. Lisäksi se vastaa valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta.

Toimikaudella 1.6.2023-31.5.2025 kunnanhallituksessa on 9 jäsentä. Puheenjohtajana toimii Ellen Rydbeck, 1. varapuheenjohtajana Tuula Mäenpää ja 2. varapuheenjohtajana Pasi Niemi.

Viim. päivitetty 19.6.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram