Siirry sisältöön

Hattulan nuorisovaltuusto vieraili eduskunnassa

Hattulan nuorisovaltuusto vieraili 4.10.2022 Helsingissä eduskuntatalolla. Vierailua oltiin soviteltu yhdessä Kanta-Hämeen kansanedustajien kanssa. Eduskuntavierailun teemoja olivat tutustuminen eduskuntataloon, nuorisovaltuustotyö Hattulassa ja lähialueilla sekä ajankohtaiset asiat politiikassa yleisesti sekä nuorten näkökulmasta. 

 

Vierailun aluksi nuorisovaltuustolle esiteltiin oppaan johdolla eduskuntataloa laajasti arkkitehtuurin, taiteen, symboliikan ja politiikan näkökulmista. Kierroksella käytiin mm. valtiosalissa sekä istuntosalissa. Esittelykierroksen jälkeen nuorisovaltuusto pääsi keskustelemaan eri aiheista kansanedustajien kanssa. Kansanedustajista mukana vierailulla olivat Timo Heinonen, Sanni Grahn-Laasonen ja Päivi Räsänen sekä eduskunta-avustajista Salla Kuva (Heinosen avustaja) ja Mikko Vesterinen (Mirka Soinikosken avustaja). 

 

- On hienoa, että kansanedustajilla avustajineen löytyi aikaa ottaa nuorisovaltuustomme vastaan. Nuorisovaltuustotoiminta on kehittynyt Hattulassa viime vuosien aikana ja oli arvokasta päästä aiheesta keskustelemaan edustajien kanssa. Samalla keskusteluissa nousi myös esille, että aina löytyy parantamisen varaa ja toimivia malleja kannattaa katsoa muista nuorisovaltuustoista. Teemoja nuorisovaltuustojen ulkopuolelta olivat mm. nykyinen turvallisuuspolitiikka, ylioppilaskirjoitukset sekä edustajan ja avustajien työ sekä urakehitykset. Oli mahtavaa tutustua eduskuntaan ja vastaanottajiimme sekä huomata, että nuoria aidosti halutaan kuulla! Kiitos vierailun mahdollistajille ja myös niille edustajille, joilla tällä kertaa oli aikatauluesteitä ottaa meidät vastaan! 

Eetu Hakulinen, Hattulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja

 

Nuorisovaltuustoa vastaanottamassa olivat mm. kansanedustajat Timo Heinonen sekä Päivi Räsänen.
Nuorisovaltuustoa vastaanottamassa olivat mm. kansanedustajat
Timo Heinonen sekä Päivi Räsänen.
Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram