Siirry sisältöön

Pekolan kylä

Maisema laiturilta järvelle.

Ensimmäinen kirjallinen tieto Pekolasta on vuodelta 1455. Kylän keskus oli 1700-luvulla Eerolassa. Eerolan korkeimmalla kohdalla oli ensin köyhäintalo, joka muutettiin myöhemmin asuintaloksi. Talossa asui vielä 1950-60 -luvulla kunnan kodinhoitajia. 

Nykyään Pekolaksi nimitetään aluetta, joka käsittää Pekolan, Tenhiälän, Luhtialan ja Saaren kylien alueet. Pekola sijoittuu Aulangon jälkeen Aulangontien molemmille puolille.

Kylän keskuspaikka on Pekolan ala-aste, jonka tulevaisuus näyttää hyvältä. Kylällä toimii myös useita yrityksiä.

Harrastuksia varten kylältä löytyy kuntosali, urheilukenttä, frisbeegolfrata, tanssilava, uimaranta, pururata, matkaluistelurata, hiihtolatu Aulangolle sekä kaksi laavua.

Pekolan kyläyhdistys

Pekolan kyläyhdistys ry on perustettu vuonna 1980. Tuolloin kyläläisten huolen aiheena oli ala-asteen tulevaisuus, vesi- ja viemäröintiasiat sekä teiden hoito, valaistus ja liikenne. Osa näistä huolenaiheista on korjaantunut ja nykyisin kyläyhdistyksen toiminta on painottunut pääasiassa retkien järjestämiseen ja erilaisiin talkootapahtumiin.

Viim. päivitetty 21.2.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram