Siirry sisältöön

Kuntokatsastus

Kuntokatsastus on matalan kynnyksen menetelmä oman kestävyyskunnon mittaukseen. Se tarjoaa käyttäjille maksuttoman tavan testata omaa kuntoaan ja saada helposti lisätietoja, miten voi parantaa omaa terveyttään.

Kuntokatsatuksen suorittaminen on helppoa! Katsastuksen voit suorittaa yksin tai ryhmässä, kävellen tai juosten, milloin tahansa. Välineeksi riittää pelkkä kello. Kuntokatsastusta ei suoriteta täydellä teholla - riittää, että hieman hengästyt.

Näin suoritat kuntokatsastuksen

Hattulan Kuntokatsastus löytyy Kinnalantieltä. Kuntokatsastus on noin kilometrin mittainen reitti, jonka molemmissa päissä on infotaulut. Reitin voi suorittaa kumpaan suuntaan tahansa. Infotauluista löydät ohjeet Kuntokatsastuksen suorittamiseen.

Muista rekisteröityä www.kuntokatsastus.info -palveluun testin suorittamisen jälkeen. Rekisteröitymällä voit seurata oman kestävyyskuntosi muutoksia mittausten välillä. Lisäksi palvelusta löytyy ennustelaskuri, joka arvioi kestävyyskuntosi tulevaisuuden näkymiä. Voit esimerkiksi arvioida, millainen kestävyyskuntosi on 20 vuoden kuluttua, jos jatkat nykyisillä liikuntatottumuksilla, tai millainen kehityskulku olisi, jos lisäät liikuntaa hieman. Sallimalla palvelussa omien tietojesi käytön erilaisiin ryhmäyhteenvetoraportteihin, autat omalta osaltasi keräämään tietoa kunnan päätöksenteon sekä tutkimuksen hyväksi. Tietoja käsitellään aina nimettömästi.

Ohjeet Kuntokatsastuksen suorittamiseen. 1. Lämmittele noin 10 minuuttia. Voit esimerkiksi kävellä reitin toiseen suuntaan. 2. Suorita testi kävelemällä tai juoksemalla reitti niin, että hieman hengästyt. Reittiä ei ole tarkoitus mennä täysillä. Muista ottaa aika, kuinka kauan sinulla kuluu reitin kulkemiseen. 3. Kun saavut maaliin, arvioi oma rasitustasosi. Infotaulussa on tähän luokitukset. 4. Yhdistämällä oman arvioidun rasitustasosi sekä reitin kulkemiseen menneen ajan, saa taulukosta luettua oman tuloksen. Huomaa eri taulukot kävelylle ja juoksulle. 5. Tuloksesi perusteella löytyy arviot omasta kuntoluokastasi sekä numeraalisesti että sanallisesti.
Kinnalantien Kuntokatsastuksen infotaulu.

Tutustu Hattulan liikuntatarjontaan tästä.

Viim. päivitetty 30.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram