Siirry sisältöön

Kylät

Hattulan kylät kätkevät sisäänsä ainutlaatuisen sekoituksen maaseudun rauhaa ja historian rikkautta. Jokainen kylä kertoo tarinansa omasta perinteestään ja luonnonkauneudestaan, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden tutustua syvemmin Hämeen sydämeen.

Kyläyhdistykset ovat keskeinen osa paikallisyhteisöjen toimintaa ja henkeä. Ne järjestävät monipuolista toimintaa, kuten tapahtumia, talkoita, retkiä ja kursseja, jotka yhdistävät ihmisiä ja luovat yhteisöllisyyttä. Lisäksi kyläyhdistykset toimivat tärkeinä kanavina tiedon välittämisessä ja paikallisten asioiden edistämisessä, luoden samalla verkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia eri tahojen välille. Hattulan kyläyhdistykset ovatkin merkittävä voimavara koko kunnan elinvoimaisuudelle ja yhteisöllisyydelle.

Tutki karttaa ja lue lisää seuraavista Hattulan kylistä: Retula, Lepaa ja Tyrvännönniemi, Tenhola, Pekola, Nihattula ja Etelä-Hattulan kylät.

Nihattula sijaitsee Panssariprikaatin naapurissa, Parolan ja Tiiriön palvelujen kupeessa.

Kylän historialliset tilakeskukset, mäkitupa-alueet ja uudempi harjunreuna-asutus luovat kylälle omaleimaisen asuinympäristön Armi- ja Lehijärven äärellä.

Tutustu Nihattulaan

Etelä-Hattulan kylät tarjoavat asukkaille ja kesäasukkaille rauhallisen ympäristön useiden järvien ja metsien keskellä. Alueen marja- ja sienimetsät sekä kalastuspaikat houkuttelevat luonnosta nauttijoita.

Alueella on monenlaisia juhlapaikkoja, jotka soveltuvat hyvin erilaisten juhlien ja kokousten pitopaikaksi.

Tutustu Etelä-Hattulan kyliin

Tyrvännönniemi on osa vehreää ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta Vanajaveden laaksoa. Lepaalla sijaitsee Suomen vanhin puutarhaoppilaitos, jota ympäröi upea puisto.

Niemen kärjessä sijaitsee vanhan Tyrvännön kirkonkylä ja sieltä aukeaa vaikuttava Vanajan selkä.

Tutustu Lepaaseen ja Tyrvännönniemeen

Pekola sijaitsee Aulangon kupeessa, Vanajaveden rannalla. Keskiaikainen kylä tunnetaan kartanoistaan, koulusta ja Eerolan rannasta.

Tutustu Pekolaan

Retulan kylä muodostuu mantereen puoleisesta nauhamaisesta osasta ja Retulansaaresta. Luonto on monimuotoista ja paikoin hyvin rehevää. Varsinkin Retulansaaressa on runsaasti ketoja, niittyjä ja muinaisjäännöksiä.

Tutustu Retulaan

Tenhola sijaitsee Vanajanselän rannalla. Kylä tunnetaan arkeologisesti arvokkaasta Linnavuoresta ja kauniin harjumaaston loistavista ulkoilumahdollisuuksista.

Tutustu Tenholaan

Hattulan kartta, minimalistinen versio.
Viim. päivitetty 12.4.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram