Siirry sisältöön

Lapsiystävällinen kunta-malli

Unicef Lapsiystävällinen kunta kandidaatti

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Suomessa mallia on toteutettu vuodesta 2012 lähtien. Lapsiystävällinen kunta -malli on väline, jonka avulla kunnassa voidaan varmistaa, että lapsen oikeudet toteutuvat mahdollisimman hyvin jokaisen lapsen arjessa.

Lapsiystävällisessä kunnassa lapsen oikeudet toteutuvat jokaisen alle 18-vuotiaan arjessa. Mallissa mukana oleminen edellyttää kunnalta: sitoutumista lapsen oikeuksien edistämiseen kunnan päätöksenteossa, hallinnossa ja palveluissa, riittävällä työajalla resursoitua Lapsiystävällinen kunta -koordinaattoria ja koordinaatioryhmää, lapset ja nuoret ovat mukana sekä lapsiystävällisyyden kehittämistyössä että osallisina lapsia koskevien asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa sekä sitoutumista tiedottamaan prosessin tavoitteista ja tuloksista kuntalaisille.

Hattulan lapsiystävällinen kunta- malli:

Lapsiystävällinen kunta-malli selitettynä kahdessa minuutissa:

Lisätietoja mallista Unicefin omilta sivuilta: https://www.lapsiystavallinenkunta.fi/.

Viim. päivitetty 4.4.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram