Siirry sisältöön

Maaseututoimi

Janakkalan, Hattulan ja Hausjärven kunnat sekä Riihimäen ja Hämeenlinnan kaupunki ovat tehneet yhteistyösopimukset maaseutuhallintotehtävien yhteistyöstä. Janakkala toimii alueellisen maaseutuhallintoyksikön isäntäkuntana. Janakkala myy maaseutuhallintopalveluja yhteistyökumppaneilleen. Yksikkö on nimeltään Maaseutupalveluyksikkö Häme.

Maaseutuhallintopalvelujen uudelleenjärjestely perustuu kuntien maaseutuhallinnosta annettuun uuteen lakiin, joka edellyttää maaseutupalveluyksiköiden kooksi vähintään 800 asiakasmaatilaa.

Maataloustoimistojen verkosto säilyy alueella ennallaan ja osittain palvelujen saatavuus jopa paranee. Viljelijät voivat asioida missä tahansa uuden alueellisen maaseutupalveluyksikön toimipisteessä. Puhelinpalvelua on saatavissa myös jokaiselta työntekijältä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että tarvittaessa voit soittaa tai asioida missä tahansa uuden alueen toimistossa.

Viljelijätukipalvelut

Hattulan kunnan maatalousyrittäjien viljelijätukipalvelut hoidetaan yhteistyössä Janakkalan kunnan kanssa. Yksiköllä on maataloustoimistot seuraavasti:
Maaseutupalveluyksikkö Häme

Maatalouslomitus

Etelä-Suomen lomituspalvelut -yksikkö tuottaa vuoden 2022 alusta lakisääteiset maatalouslomituspalvelut (vuosiloma, sijaisapu ja maksullinen lomittaja-apu) yhteensä 53 eri kunnan ja kaupungin alueella, järjestävänä kuntana toimii Sysmä.

Lomituspalvelut

Viim. päivitetty 20.6.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram