Siirry sisältöön

Pyöräily

Hattulasta löytyy mahdollisuuksia pyöräilyyn kesällä ja talvella - maastossa ja maanteillä. Alla tietoa maasto-, talvi- ja kulttuuripyöräilystä. Vanhan Nuorisotalon pihalta löytyy taitopyöräilyyn sopiva BMX-rata, josta lisää tietoja löytyy tästä.

Tutustu Ulkoilureittikarttaan: tästä

Hämeen Ilvesreitti Hattula

Maastopyöräilyreitti Hattulan kauniissa kangasmetsässä sekä harjumaisemissa. Reitti kulkee pääosin helppokulkuisilla metsäpoluilla sekä osittain hiekka- ja asfalttitiellä. Matkalla ei juurikaan ole juurakoita tai kivikkoa. Pituutta reitillä on edestakaisin 37,7 km.

Ilvesreitti Hattula -esite

Reitin varrella voit tutustua Hämeen vaiheikkaaseen historiaan Keisarinmännyn luona, poiketa Parolan panssarimuseossa, kavuta jo rautakaudella käytössä olleen Tenholan Linnavuoren raunioille tai löytää Marttaristin synkkä salaisuus.

Hämeen Ilvesreitti Hattula on osana laajempaa Hämeen Ilvesreittiä, joka on kokonaisuudessaan yli 280 km. Reitti yhdistää Hattulan, Hämeenlinnan Ahveniston, Tammelan kansallispuistot ja Riihimäen Riutan Hämeen järviylängön hienoihin virkistys- ja luontokohteisiin.

Seuraa Ilvesreitti Hattula -viittoja ja ruskeita maastopyöräilyreittejä.

Lisää tietoa reitistä ja GPX-jälki Outdooractive-palvelussa.


Talvipyöräilyreitti

Pyöräilykunnassa poljetaan talvellakin! Hattulaan avattiin talvella 2022-2023 Kanta-Hämeen ensimmäinen talvikunnossapidettävä maastopyöräilyreitti. Merkityllä reitillä talvipyöräilyyn tutustuminen on helppoa ja hauskaa. Reitti kulkee kauniissa harjumaisemissa.


Lähtöpaikkana talvipyöräilyyn on Tenholan portti ja reitti jatkuu aina Tenholan linnavuoren laavulle saakka. Pituutta reitillä on 6,5 km / suunta. Seuraa sinisiä talvimaastopyöräilyreitti-opastuksia.

Lisää tietoa reitistä ja GPX-jälki Outdooractive-palvelussa.

Kulttuuripyöräily - DigiTrail-sovellus

DigiTrail on uusi, digitaalinen tapa navigoida luontoreittejä ja harrastaa aktiviteettejä luonnon helmassa. Sovellus opastaa kulkemaan oikealla polulla, kertoo lähellä olevat palvelut ja nähtävyydet sekä aktivoi kulkijaa erilaisilla tehtävillä ja tiedoilla. Aktiviteetit vaihtelevat reiteittäin sisältäen mm. metsäjoogaharjoitteita, liikuntatehtäviä, tietoutta marjoista ja yrteistä, selviytymistaitoja tai historiallisia tarinoita alueista.

Reitteihin on helppo tutustua ja suunnitella retkeilypäivä ennen luontoon lähtemistä tutkimalla valmiita reittejä kartalla, reittien kuvauksia ja haastavuusluokitteluita, palveluita ja muuta materiaalia esim. kuvia ja videoita alueesta.

DigiTrail käyttää hyväkseen satelliittipaikannusta, jonka avulla käyttäjää opastetaan metsässä, kuitenkaan häiritsemättä rentouttavaa luontokokemusta. Sovellus piirtää valitsemasi reitin kartalle palveluineen, nähtävyyksineen ja aktiviteetteineen, sekä näyttää kulkijan sijainnin kartalla ja matkan päätepisteelle. Sovellus tuo enemmän tietoa käyttäjälleen jopa tutuistakin maastoista uudella, mielenkiintoisella tavalla.

Hattulassa DigiTraililta löydät kaksi mielenkiintoista kulttuuripyöräilyreittiä.

DigiTrail-sovelluksen käyttöohje

  • Lataa sovellus Google Play -kaupasta: Digitrail Google Play- kaupassa
  • Anna sovellukselle käyttöoikeus sijaintiisi.
  • Valitse valikosta (vasemmalla ylhäällä) Luontoreitit > Kulttuuripyöräily Hämeessä ja napsauta haluamaasi reittiä. Sovellus piirtää valitsemasi reitin kartalle.

Sovellus on toteutettu DigiTrail -hankkeessa, joka on saanut rahoitusta Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, Hämeen ELY-keskukselta.

Digitrail Google Play- kaupassa

Näyttökuva Digitrail -sovelluskartasta

Viim. päivitetty 1.9.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram