Siirry sisältöön

Asumisoikeus

Asumisoikeusasunnot

Maksamalla asumisoikeusmaksuna 15% hankintahinnasta ja sen jälkeen kuukausittain kohtuullista käyttövastiketta saa oikeuden hallita asuntoa kuten omistusasuntoa. Asuntoa ei voi lunastaa omaksi, mutta sitä ei myöskään voida irtisanoa. Hattulan kunnalla on tällä hetkellä yhteensä 27 asumisoikeusasuntoa.

Asumisoikeusasunnon hakemisen edellyttää

  • olet vähintään 18 vuotias
  • et omista tarvettasi vastaavan kohtuullisen asumistason mukaista asuntoa eikä sinulla ole riittäviä varoja sellaisen hankkimiseen. Tulosi eivät vaikuta asunnon saantiin.
  • Asunnon saamiselle ei ole asetettu tulorajaehtoa yli 55-vuotiaalle

Asumisoikeusnumero

Asumisoikeusasuntoa varten tarvitset järjestysnumeron. Hattulan kunnan asuntoja hakiessasi saat numeron toimittamalla asumisoikeushakemuksen postitse Tekninen toimisto tai sähköpostilla toimisto.tekninen@hattula.fi. Järjestysnumeron saatuasi toimita hakemus sille talonomistajalle, jonka omistamasta talosta haluat asumisoikeusasunnon. Asumisoikeusasunnot jaetaan numerojärjestyksessä valitun kohteen mukaan.

Varallisuuselvitys

Hyväksyttyäsi saamasi tarjouksen asumisoikeuskohteesta tulee sinun toimittaa varallisuusselvitys talonomistajlle kunnan viranomaispäätöksen saantia varten.

Asumisoikeusasunnosta luopuminen

Luopuessasi asumisoikeudesta saat takaisin sijoittamasi asumisoikeusmaksun rakennuskustannusideksillä korotettuna. Käyttövastikkeesta tulee vastata kunnes asumisoikeutesi on siirtynyt uudelle asukkaalle tai talon omistajalle ja oma asumisoikeutesi on merkitty lakanneeksi.

Asumisoikeussopimusta voi käyttää myös asunnon rahoitukseen ottamasi lainan vakuutena.

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram