Siirry sisältöön

Kuntoportaat

Tiesitkö, että Hattulasta löytyy nykyään kahdet kuntoportaat ja yhdet lyhyemmät kuntoportaat? Voit kohentaa kuntoasi askel askeleelta Tenholan linnavuoren tai Parolannummen kuntoportaissa. Kuntoportaissa liikkuminen on tehokasta liikuntaa ja treeni kannattaakin aloittaa rauhallisesti. Porrastreeni kehittää muun muassa lihaskuntoa, kestävyyttä, koordinaatiota ja nopeutta. 

Kuntoportaissa on mahdollista tehdä hyvin monipuolinen treeni ja tapoja kuntoportaiden kipittämiseen on monia. Tauot ja porrasvälit voi hyödyntää esimerkiksi lihaskuntoliikkeiden suorittamiseen, kuten punnertamiseen, kyykkyihin tai vatsalihaksiin. Voit nousta portaat kokonaan ylös asti tai vähemmällä porrasmäärällä. Alas kannattaa tulla kävellen lihaksia verrytellen. Tässä 10 esimerkkiä kuinka portaita voi nousta.

 1. kävely 
 2. hölkkä/juoksu 
 3. askelkyykky 
 4.  toinen kylki edellä
 5. loikkien joka toiselle portaalle
 6. tasajalkahypyt
 7. luisteluhypyt
 8. spurtti
 9. kyykyssä kulkeminen
 10. Toinen jalka edellä porras kerrallaan, puolessa välissä vaihto

Parolannummen kuntoportaat

Parolannummen kuntoportaat sijaitsevat Parolannummen liikuntapuiston alueella. Kuntoportaat on iltaisin valaistu. Kuntoportailta löytyy opaskyltti, mistä löytyy erilaisia vinkkejä kuntoporrasharjoitusten tehostamiseen. Kuntoportaiden käyttö on kiellettyä, mikäli siellä on varuskunnan harjoitukset meneillään.

 • 229 askelmaa
 • Korkeusero 28m
 • Ei talvikunnossapitoa

Tenholan linnavuoren kuntoportaat

Tenholan linnavuoren portaat sijaitsevat Hämeen Ilvesreitin Hattulan varrella. Portaat löytyvät kävellessä linnavuoren laavulta länteen ylämäkeen. Katso tarkka sijainti Ulkoilureittikartasta.

 • 137 askelmaa
 • Korkeuseroa nuotiopaikalta huipulle on 44 metriä.
 • Ei talvikunnossapitoa
 • Nastakenkien käyttö kielletty

Nihattulan kuntoportaat

Nihattulan koulun ja Parolannummen väliin rakennettiin lyhyet kuntoportaat syksyllä 2022. Portaita pitkin pääsee kulkemaan myös Hattulan ilvesreitille.

Viim. päivitetty 11.12.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram