Siirry sisältöön

Lukio- ja muu koulutus

Parolan lukio

Parolan lukio on Koulutuskuntayhtymä Tavastian ylläpitämä. Lukion tavoitteena on antaa hyvää yleissivistävää, lukion päättötodistukseen ja ylioppilastutkintoon johtavaa sekä jatko-opintoihin valmentavaa koulutusta. Parolan lukion pääräämänä on aktiivinen, tulevaisuuteen suuntaava jatko- opiskelutahtoinen, hyvillä tiedoilla ja riittävillä taidoilla varustettu sivistynyt vastuullinen nuori.

Korkeakoulutus, ammattikoulutus

Hattulan kunnan alueella toimivassa Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Lepaan yksilössä, ovat rakennetun ympäristön ja puutarhatalouden koulutusohjelmat. Puutarhaopetus käynnistyi Hattulan Lepaalla jo vuonna 1910. nykyään kampuksella opiskelee noin 360 opiskelijaa ja työskentelee n. 70 henkilöä.

HAMK on Kanta-Hämeen aluee korkeakoulu, joka tarjoaa koulutusta niin nuorille kuin aikuisille kuudella eri koulutusalalla. HAMKissa on n. 7 000 opsikelijaa, 700 henkilökunnan jäsentä ja n. 30 koulutusohjelmaa. HAMKin rinnalla toimii Hämeen ammatti-insituutti, joka tarjoaa toisen asteen koulutusta. Hämeen ammatti-instituutissa voi suorittaa puutarhatalouden perustutkinnon puutarhatuotannon tai viheralan koulutusohjelmassa. Hämeen ammatti-instituutti tarjoaa myös aikuiskoulutusta golfkentänhoitajan, viinintuotannon ja maaseutumatkailun ammattitutkinnoissa sekä golfkenttämestarin erityisammattitutkinnossa.

Opeuksen lisäksi HAMKissa tehdään soveltavaa tutkimusta ja kehitysprojekteja yritysten ja yhteisöjen kanssa. Tutkimus- ja kehitystoiminta on novuttu yhteen koulutuksen kanssa.

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetusta hattulalaisille tarjoavat mm.:

Vanajaveden opisto toimii kansalaisopistona Hämeenlinnan seudulla, jolta kunta ostaa kansalaisopistopalvelunsa. Vanajaveden opistoon kuuluvat Hattulan lisäksi Janakkalan kunta sekä Hämeelinnan kaupunki. Vanajaveden opistossa voit opiskella juuri sitä mitä haluat tai vaikkapa kehittyä harrastuksissasi. Yli 1 000 kurssia vuodessa: liikunta, tanssi, musiikki, kielet, ATK, kuvataide, käsityö, kirjallinen ja näyttämöilmaisu, hyvinvointi, sirkus ynnä paljon muuta.

Sibelius-opiston Hattulan toimipisteenä on Juteinitalo, Kauppatie 3, 13720 Parola.

Sibelius-opiston kanssa tehtävällä sopimuksella saavutetaan Hattulassa lapsille ja nuorille samat mahdollisuudet taiteen perusopetukseen kuin muillakin seutukunnan nuorilla. Sibelius-opiston oppilaina hattulalaiset lapset ja nuoret pääsevät taiteen perusopetuksen piiriin. Sibelius-opistossa on tarjota monipuolisempi soitinvalikoima. Musiikinopetuksen lisäksi Sibelius-opisto antaa tanssinopetusta klassisessa baletissa, nykytanssissa, showtanssissa ja musikaalitanssissa.

Viim. päivitetty 28.4.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram