Siirry sisältöön

Jätehuolto

Hattulan kunta siirtyi jätelain 36 §:n mukaiseen kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen 1.10.2018 alkaen. Kunnallisen jätehuollon piiriin kuuluva jätteenkuljetus on Kiertokapula Oy:n hallinnoima.

Kunnan järjestämässä jätteenkuljetuksessa jätemaksujen suuruus ja niiden määräämisen perusteet on määritelty jätelautakunnan hyväksymässä jätetaksassa.

Hattulan alueella on 5 keräyspistettä, joiden ylläpidosta vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Lue lisää ja katso jätepisteiden sijainti tästä.

Jätejakeen keräyspisteet kartalla

Tiivistelmä jätehuoltomääräyksistä 2022

Kierrätyspiste

Hyvinvointialueen työpajan ylläpitämä kierrätyspiste on avoinna ma-to klo 8-15 ja pe klo 8-13 osoitteessa Ratatie 4, 13720 Parola. Asemalla kierrätetään sähkö- ja elektroniikkaromua, metalliromua, akkuja, loisteputkia ja renkaita. Asemalla ei vastaanoteta seka- ja ongelmajätteitä, lukuun ottamatta akkuja ja loisteputkia.

Voit tarkistaa vaarallisten jätteiden viikkokeräysaikataulun täältä.

Rahkoilan maankaatopaikka

Hattulan kunta on solminut käyttöoikeussopimuksen Rahkoilan maankaatopaikan ylläpidosta J. Koskenmäki Oy:n kanssa. Yritys huolehtii kaikkien Rahkoilan maankaatopaikalle kuuluvien jätteiden vastaanotosta, käsittelystä ja jalostamisesta.

Maankaatopaikalle saa tuoda puhdasta maajätettä, lehtiä- ja risuja aina aukioloaikojen puitteissa. Kiertokapulan perusmaksua maksaville kotitalouksille lehti- ja risupienkuormat on ilmaisia. Rahkoilassa myydään myös esimerkiksi lähialueilta tuoduista lehdistä kompostoitua multaa ja kaivuutyömailta tuoduista kivistä murskattua kiviainesta (molsaa).

Käyntiosoite: Pälkäneentie 850, Hattula

Puhelinnumero: 044 230576

Rahkoilan maankaatopaikka palvelee arkisin klo 8-16.

Rahkoilan maankaatopaikan verkkosivusto

Ilmoita kotikompostoinnista

Jätehuoltoviranomainen ottaa vastaan kompostointi-ilmoituksia sähköisellä lomakkeella. Ilmoitus pitää tehdä kotikompostoinnista silloin, kun kompostoidaan biojätettä eli eloperäistä keittiö- tai elintarvikejätettä. Pelkän puutarhajätteen kompostoinnista ei ilmoitusta tarvitse tehdä.

Miksi kompostoinnista pitää ilmoittaa?

Vuoden 2024 aikana biojätteen erilliskeräys laajenee jätelautakunta Kolmenkierron alueen isojen taajamien kaikille asuinkiinteistöille. Toisin sanoen tiheästi asuttujen taajamien omakotitaloista pitää kerätä biojäte erikseen. Vaihtoehtona erilliskeräykselle on kotikompostointi. Tämän vuoksi jätehuoltoviranomainen tarvitsee tiedot taajamien komposteista.

Taajamien ulkopuolelle erilliskeräysvelvoitetta ei tule, koska pitkien ajomatkojen takaa biojätettä ei ympäristösyistä kannata hakea. Kuitenkin myös haja-asutusalueen asukkaiden pitää tehdä kompostointi-ilmoitus. Jätehuoltoviranomainen kokoaa tiedot rekisteriin, josta voidaan tulevaisuudessa seurata kierrätysasteen kehittymistä.

Millainen kompostorin pitää olla?

”Kompostointi on tärkeää hoitaa asianmukaisesti, ettei pihapiiriin ilmesty haittaeläimiä, kuten rottia tai muita jyrsijöitä”, Antila toteaa. Jätehuoltomääräysten mukaan kompostorin pitää olla haittaeläinsuojattu ja taajamassa myös lämpöeristetty.

Kompostointi-ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle: https://www.kolmenkierto.fi/viranomaispalvelut/kompostointi-ilmoitus/

Lisätietoa:

Jätehuollon viranomaispalvelut

Palvelunumero 03 621 4197 ( ma, ti ja pe klo 9-11)

jatelautakunta@hameenlinna.fi

www.kolmenkierto.fi

Jätteiden käsittelyalue

Jätteiden käsittelystä vastaa Kiertokapula.

Linkkejä

Kiertokapula
Yhteinen jätelautakunta
Kotitalouksien Rinki-ekopisteet

Viim. päivitetty 14.5.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram