Siirry sisältöön

Toimintasuunnitelma

Unicef Lapsiystävällinen kunta kandidaatti

Lapsiystävällinen kunta työskentely alkoi Hattulassa helmikuussa 2023 koordinaatioryhmän koulutuksella. Kevät 2023 käynnistyi nykytilan kartoituksella päiväkodeissa, perusopetuksessa ja kolmannen sektorin toimipaikoissa. Kartoitus valmistui elokuussa 2023. Nykytilan kartoitukseen kuuluu erilaisten indikaattoritietojen yhteen kokoamista sekä lasten näkemysten kuulemista. Nykytilan kartoitusta on ohjannut Unicefin määrittelemät, YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen pohjautuvat teemat, joita ovat: lapsen oikeudet kunnan rakenteissa, yhdenvertaisuus, lapsen etu, oikeus elämään ja kehittymiseen, osallisuus sekä lapsiystävällinen kuntamallin toteuttaminen kunnassa.

Nykytilan kartoituksen pohjalta on laadittu toimintasuunnitelma, johon valittiin indikaattoreista sellaisia, jotka asijoittuivat asteikolle 1 tai 2. Lisäksi kolme tavoitetta on valittu lasten ja nuorten näkemysten pohjalta (4,5 ja 6.). Toimintasuunnitelma on hyväksytty UNICEFilla 12.2.2024 ja kunnanvaltuustolla 20.3.2024.

Tiivistelmän toimintasuunnitelmasta pääset lukemaan täältä.

Toimintasuunnitelma löydät kokonaisuudessaan täältä.

Viim. päivitetty 27.5.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram