Siirry sisältöön

Talvikunnossapito

Kunnan talvikunnossapitovastuulla ovat kunnalliseen katuverkkoon kuuluvat ajoradat ja kevyen liikenteen väylät. Jalkakäytävien sekä kiinteistöjen tonttiliittymien kunnossapitovastuu on kiinteistöjen haltijalla. Talvikunnossapitoon kuuluu esimerkiksi lumen auraus, liukkauden torjunta sekä keväisin hiekoitushiekan poisto.

Hattulan kunnan kadut on jaettu kolmeen hoitoluokkaan. Ensimmäisen luokan katuihin kuuluvat pääkadut, osa kokoojakaduista sekä kevyen liikenteen väylät. Toisen luokan katuja ovat pääsääntöisesti kokoojakadut. Kolmannen luokan katuja ovat mm. asuntokadut yms. jotka liittyvät alueellisiin kokoojakatuihin.

Katujen kunnossapitotoimet ajoitetaan kunnossapitoluokituksen mukaisesti.

Katujen auraus aloitetaan ensimmäisen luokan väylistä arkena, kun lunta on satanut 3 cm ja pyhinä, kun lunta on satanut 5 cm. Ensimmäisen luokan väylien hoitotoimenpiteet pyritään ajoittamaan siten, että väylät olisivat hoidettuina klo 07:00 mennessä. Toisen ja kolmannen luokan väylien auraus aloitetaan, kun lunta on satanut keskimäärin 5cm. Jatkuvan lumisateen aikana saatetaan ensimmäisen ja toisen luokan väyliä joutua hoitamaan jatkuvasti, jolloin kolmannen luokan väylien hoito saattaa viivästyä.

Kiinteistöjen haltijalle kuuluu tontin viereisen jalkakäytävän ja oman tonttiliittymän talvikunnossapito.

Liukkaudentorjunta suoritetaan kunnossapitoluokkien mukaisessa järjestyksessä, kun säätilassa on tapahtunut liukkauden tuntuvan lisääntymisen aiheuttama muutos. Liukkauden torjuntaan käytetään pääasiassa siihen soveltuvaa hiekoitussepeliä.

Kiinteistöjen päivystys: 050 3619 227

Viim. päivitetty 27.4.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram