Siirry sisältöön

Koulukuljetus

Esi- ja perusopetuksen koulukuljetukset järjestetään syksyllä 1.8.2023 alkaen kunnan omana toimintana. Kuljetuspäätökset tekee vt.sivistys- ja hyvinvointijohtaja. Kuljetussuunnittelijana aloittanut Samuli Myllymäki, puh. 040 354 6448.

Kuljetusten suunnittelussa on käytössä Movit-järjestelmä. Koulukuljetusten aikataulut tullaan tiedottamaan Kouluun.fi –sivuston kautta. Ennen koulun alkua uusille huoltajille lähetetään tekstiviestillä henkilökohtainen linkki oman huollettavan tietoihin. Tekstiviestiä varten tulee olla ajantasainen puhelinnumero. Jos vanhemmilla yhteishuoltajuus, ilmoitettava puhelinnumero sille huoltajalle, joka pääasiassa katsoo kuljetustietoja. Kuljetukset perutaan Kouluun.fi -kautta.

Perusopetuslaki 32 §

Koulukuljetuksen tai korvauksen hakeminen

Perusopetuksen oppilaiden ei tarvitse erikseen hakea koulukuljetusta, mikäli koulumatka on yli 5 km. Esikoulukuljetusta on kuitenkin haettava erikseen. Kuljetussuunnittelija tarkistaa matkat. Koulukuljetusta tai korvausta tulee hake siinä tapauksessa, että koulumatka on alle 5 km. Kun on kyse koko lukuvuoden kestävästä kuljetuksesta tai korvauksesta, tulee hakemus jättää sivistystoimistoon huhtikuun loppuun mennessä. Juhannuksen jälkeiset kuljetushakemukset käsitellän elo-syyskuussa, jolloin kuljetukset eivät välttämättä ala heti koulun aloituspäivästä.

Terveydellisistä syistä haettaessa mukaan tulee liittää asiantuntijan (lääkärin tai psykologin) lausunto.

Kuljetuspäätökset tehdään enintää lukuvuodeksi kerrallaan.

Aikataulut ja reitit

Täältä löydät kaikki Hämeenlinnan seudun bussiaikataulut ja reitit sekä Reittioppaan.

Koulukorttiohje

Koulukuljetuksen määräytymisen perusteet Koulukuljetusopas 2023

Kunnanvirasto:
Pappilanniementie 9, 13880 Hattula
hattulan.kunta@hattula.fi

Kunnan palvelupiste:
050 577 8722
palvelupiste@hattula.fi
Avoinna ma-pe 8-15

Tilavaraukset:
timmivaraukset@hattula.fi

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram