Siirry sisältöön

Hypoteekkiyhdistys huomannut Hattulan positiivisen vireen

Hypoteekkiyhdistys (HYPO) julkaisi 20.10. selvityksen, joka arvioi kuntia ja kaupunkeja asuntomarkkinoiden näkökulmasta. Luokituksissa on huomioitu vahvuuksia ja riskejä useiden eri muuttujien perusteella. Tilastot on kerätty vuodelta 2021.

Raportti mainitsee erikseen kolme kuntaa tai kaupunkia positiivisen kehityksen perusteella. Nämä ovat Tampere, Kerava ja Hattula. Tampere nähdään nousseen kirittämään Helsinkiä ja Keravalla taas ennakoidaan vahvaa väestökehitystä.

Hattula mainitaan yllätysnousijana seuraavin perusteluin

- asuntokauppa ja asuntojen hinnat ovat kääntyneet nousuun,

- koulutusrakenne on kehittynyt,

- turvallisuustilanne on parantunut,

- hattulalaiset ovat keskimäärin terveempiä kuin suomalaiset yleensä,

Valitettavasti seuraavan 20 vuoden aikana hattulalaisten määrä vähenisi 10 %, mikäli tutkimuksen ennusteet toteutuvat. Onneksi kunnassa on tehty paljon hyvää työtä ja väestömäärän laskusuunta on ilmeisesti saatu 2022 pysähtymään.

 

Pekka Järvi

Vt. kunnanjohtaja

 

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram