Siirry sisältöön

Hattulan kunta mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin

UNICEF rakentaa yhdessä kuntien kanssa lapsiystävällistä Suomea. Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Vuoden 2023 mallissa on mukana 52 kuntaa eri puolilta Suomea. Näissä kunnissa asuu 52 % lapsista.

Hattulan kunta on valittu mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin. Vuonna 2023 toiminta käynnistyy viiden uuden kunnan kanssa. Tämä on kunnalle hieno ja positiivinen uutinen. Haluamme kehittää toimintaamme aktiivisesti yhä lapsiystävällisempään suuntaan. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntaa tekemään lapsen hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan päätöksenteossa ja lasten arjen palveluissa. Se auttaa kuntia varmistamaan, että lasten oikeudet toteutuvat.

Konkreettinen kehittämistyö käynnistyy Hattulassa vuoden 2023 alussa. Mallin myötä kuntaan perustetaan monialainen koordinaatioryhmä, johon kuuluu toimijoita kunnan eri toimialoilta sekä lasten ja nuorten, kuntapäättäjien ja kolmannen sektorin edustaja. Hattulan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorina ja kunnan hyvinvointipäällikkönä vuoden 2023 alusta toimii Anne Riihilahti. Ensimmäisinä toimenpiteinä UNICEF kouluttaa meidän Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmämme helmikuussa.

Onnistuneesta kehittämistyöstä UNICEF voi myöntää kunnalle Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Uusina mallissa aloittavien kuntien kehittämistyö ennen tunnustuksen mahdollista myöntämistä kestää hieman yli kaksi vuotta.

- Lapsiystävällinen kunta työn tavoitteena eivät ole hetkelliset parannukset lapsen elämässä, vaan pysyvät ja rakenteelliset muutokset kunnan toiminnassa. Malli ohjaa kuntia varmistamaan erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien lapsien oikeuksien toteutumista, kertoo lapsiystävällisen hallinnon erityisasiantuntija Sanna Koskinen Suomen UNICEFilta.

 

Lisätietoja:

Anne Riihilahti 050 5695363, anne.riihilahti@hattula.fi

 

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram