Siirry sisältöön

Kunnanjohtajan jouluinen kiitos

Hyvät Hattulan kunnan työntekijät ja luottamushenkilöt,

Joulun lähestyessä on aika kiittää menneestä vuodesta. Olemme ”toisen Pekan” kanssa kiertäneet hyvinvointialueelle siirtyvissä työpisteissä toivottamassa Hyvää Joulua sekä menestystä uudessa organisaatiossa. Olen näissä tilaisuuksissa kiittänyt siirtyviä työntekijöitä hyvin tehdystä työstä ja halunnut luoda uskoa siihen, että muutos ei ole loppu, vaan uuden alku.

Meitä on yli 500 työntekijää kunnassa ja päivittäin teemme lukemattomia työsuorituksia kukin omassa tehtävässään. Yleensä työ on kuntalaisten palvelemista ja näitä palveluita olemme onnistuneesti tehneet lukemattomia määriä. Esimerkiksi opettajan jokainen tunti sisältää lukemattomia palveluita oppilaiden hyväksi. Samoin sosiaali- ja terveyspalveluissa, varhaiskasvatuksessa ja ihan jokaisessa yksikössä jokaiseen tuntiin ja päivään sisältyy runsaasti onnistuneita palvelusuorituksia.

Valitettavasti kiitoskulttuuri ei liene parhaita vahvuuksiamme, vaan aivan liian usein tuodaan esille ne erittäin harvinaiset tilanteet, kun palvelu ei ole toiminut. Kuinka usein Sinua on kiitetty tekemästäsi työstä? Jokaisen meistä, työntekijän tai luottamushenkilön, on hyvä muistaa kiitoksen tärkeä merkitys. Olemmeko muistaneet kiittää ja kannustaa työkavereita, alaisia tai jopa itseämme. Hattulassa on tänäkin vuonna ollut paljon kiitoksen aiheita. Näin tulee olemaan myös ensi vuonna ja toivottavasti muistamme kiittää!

Vuonna 2022 Hattula on kehittynyt hyvään suuntaan, tämä on jopa tutkimuksissa todistettu. Meidät arvioitiin MDI:n elinvoimaisuustutkimuksessa maakunnan parhaaksi kunnaksi ja kokoluokassa (4000-9999 asukasta) olimme valtakunnallisessa kärkikymmenikössä, 96 kunnan joukossa. Hattulan vahvuuksia olivat muun muassa

-        kuntalaisten korkea koulutustaso,

-        matala työttömyysaste,

-        korkea työllisyysaste,

-        kuntalaisten hyvä terveystilanne,

-        yritysten liikevaihdon positiivinen kehitys

Tuolloin syyskuussa myös Hypoteekkiyhdistys julkaisi valtakunnallisen asuntopoliittisen selvityksen, missä Hattula sai erityismaininnan positiivisesta kehityksestä. Muut mainitut olivat Tampere ja Kerava. Onhan päättyvän vuoden aikana tonttikauppamme kuusinkertaistunut ja poikkeamislupien määrä kymmenkertaistunut lähivuosiin verrattuna.

Kun noita vahvuuksia riittävästi ”raaputtaa”, niin niiden takaa löytyy kunnan yli 500 työntekijää, jotka ovat kukin sitkeästi omaa työtänsä tehnyt. Hattulalla on paljon vahvuuksia, joihin me tulevana vuotena taas keskitymme. Vahvuudet tulevat vielä vahvemmiksi, kun teemme tämän yhdessä toisiamme kannustaen. Toivottavasti huomaamme hyvät suoritukset ja kiitämme niistä. Joskus tapahtuu myös epäonnistumisia, mutta niissä tilanteissa kannustus on vielä tärkeämpää. Ensi kerralla onnistumme paremmin! Kenenkään Meistä ei tulisi ottaa ”ensimmäisen kiven heittäjän” roolia.

Suomessa vaatimattomuutta pidetään usein hyveenä ja monissa tilanteissa vaatimattomuus onkin hyvästä. Aina ei ole fiksua rehvastella tai tuoda omia saavutuksiaan esiin, vaan tietyissä tilanteissa vaatimattomuus osoittaa sosiaalista älykkyyttä. Liian kainoja meidän ei kuitenkaan kannata olla, vaan pitää rohkeasti tuoda hyviä asioita ja onnistumisia esille.

Olen tähän viestiin liittänyt Lepaan koulun oman sanomalehden ”Hulvattoman Hauskat Uutiset”. Lehti on hieno esimerkki siitä, miten yhteishenkeä vahvistetaan ja tässä tapauksessa erityisesti lepaalaisille perheille luodaan hyviä muistoja, joita vielä vuosikymmentenkin jälkeen luetaan. Lehti on myös juuri sellainen asia, jonka kohdalla ei ole mitään syytä olla vaatimaton ja piilotella tätä loistavaa tuotetta. Sainkin lehden päätoimittajalta luvan jakaa lehteä eteenpäin tai ainakin niin ymmärsin 😌.

Omasta puolestani KIITOS kaikille Teille, jotka kunnan ja kuntalaisten eteen olette jälleen arvokkaan panoksenne antaneet. Toivotan kaikille Hyvää Joulua sekä menestyksekästä uutta vuotta 2023.

Ensi vuonna keskitymme taas vahvuuksiimme, nostamme esille hyviä uutisia ja muistamme myös kiittää sekä kannustaa.

 

Pappilanniemessä 18.12.2022

Pekka Järvi

Vt. Kunnanjohtaja

 

Lue tästä Lepaan koulun Hulvattoman hauskat uutiset -lehti

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram