Siirry sisältöön

Hattulan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät vuoden 2023 alussa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli Oma Hämeen vastuulle

Hyvinvointialueuudistuksen astuttua voimaan 1.1.2023 sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu on siirtynyt 11 Kanta-Hämeen kunnalta sekä kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.

 

Henkilökunnan ja palveluiden puhelinnumerot eivät ole muuttuneet. Sähköpostiosoitteet ovat nyt muotoa etunimi.sukunimi@omahame.fi 1.1.2023 alkaen.

 

Palvelut jatkuvat kuten aiemmin: voit asioida samoissa toimipaikoissa kuin aiemmin. Asiakkaita ja potilaita palvelevat pääsääntöisesti samat tutut ammattilaiset, tutulla terveysasemalla tai sosiaalihuollon palveluissa. Myös erikoissairaanhoidon palvelut löytyvät edelleen samoista paikoista.

 

Hyvinvointialueen vastuulle siirtyneitä palveluita ovat mm:

· terveysasemat ja sairaalat

· ensihoito, kuten ambulanssit

· mielenterveys- ja päihdepalvelut

· hammashoitolat

· sosiaalipalvelut

· vammaispalvelut

· kotihoito ja asumispalvelut

· neuvolat

· koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä kuraattori- ja psykologipalvelut

· Kanta-Hämeen pelastuslaitos

 

Asiakasmaksuihin ja laskutukseen on tullut joitakin muutoksia, kun toiminnot on yhtenäistetty koko Kanta-Hämeeseen. 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyshuollon asiakasmaksuja ei voi maksaa enää kuntien palvelupisteissä. Tietoa muutoksista saat hyvinvointialueen verkkosivuilta tai asioinnin yhteydessä.

 

Ajankohtaisin tieto hyvinvointialueen palveluista löytyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivuilta omahame.fi

 

Vastikään avautunut sivusto on vielä alkutekijöissään. Kehitämme ja täydennämme sivustoa kevään 2023 aikana. Tietoja palveluista löydät myös kuntien ja kuntayhtymien verkkosivuilta.

 

Hyvinvointialue vastaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

 

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram