Siirry sisältöön

Kirjaston Nepsy-nurkan avajaiset 25.1.

Nepsy-nurkka kirjastossa tarjoaa ideoita ja oivalluksia sujuvaan perhearkeen – avajaiset Hattulan kirjastolla keskiviikkona 25.1. klo 18-19. Avajaisissa kahvitarjoilu!

Useasta Kanta-Hämeen alueen kirjastosta löytyy nyt nepsy-nurkka. Nepsy-nurkkauksien tavoitteena on, että perheet saisivat helposti ja kootusti tietoa sekä ideoita ja toimintakeinoja sujuvan arjen tueksi. Näistä keinoista on hyötyä kaikille lapsiperheille, kun arki haastaa. Neuropsykiatrisia piirteitä omaaville lapsille ne ovat usein välttämättömiä ja avain sujuvaan arkeen.

Nepsy-nurkkaan on koottu nepsy-aiheista tietoa ja materiaalia sekä aiheeseen liittyen kirjalista. Kirjastosta on nyt myös mahdollisuus lainata nepsy-lapsen ja perheen arkea mahdollisesti helpottavia välineitä. Nepsy-nurkkauksesta voit saada ideoita mm. kuinka hyödyntää kuvallista tukea ja välineitä arjen tilanteiden helpottamiseksi ja mistä löytää lisätietoa. Kirjalistalta löydät nepsy-aiheisia kirjoja niin tietokirjoja kuin romaaneja lapsille, nuorille ja aikuisille.

Avajaisissa Paula Heinonen ja Eija Mäenpää kertovat kertovat lyhyesti nepsy-nurkan toiminnasta sekä arjen tukikeinoista. Paula työskentelee tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen lasten ja nuorten neuropsykiatrisen kuntoutuksen suunnittelija ja Eija perheohjaajana OmaHämeessä Hattulan alueella. Tule mukaan tutustumaan uuteen toimintamalliin, kuulemaan asiasta ja keskustelemaan sekä nauttimaan kahvia.

 

*Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista, jotka johtuvat aivotoiminnan rakenteellisesta ja toiminnallisesta poikkeavuudesta. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä.

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram