Siirry sisältöön

Kierrätysvelvoitteet laajenevat pienissä taloyhtiöissä

Vuoden 2023 aikana myös yli viiden huoneiston taloyhtiöissä pitää aloittaa lasipakkausjätteen ja pienmetallin kerääminen omiin jäteastioihin. Muutos koskee pieniä taloyhtiöitä taajamissa ja niiden reuna-alueilla Kiertokapula Oy:n alueella. Jatkossa kaikissa taajamissa sijaitsevien yli viiden huoneiston taloyhtiöissä pitää kerätä: seka-, bio-, kartonkipakkaus-, lasipakkaus- ja muovipakkausjätettä sekä metallia ja paperia.

Jäteastioiden tyhjennykset Kiertokapula Oy:ltä

Muutosten myötä loppujenkin kierrätettävien jätejakeiden kerääminen siirtyy Kiertokapula Oy:n kerättäväksi koko Kiertokapula Oy:n toiminta-alueella. Jäteastioiden tyhjennyksistä sovitaan siis Kiertokapula Oy:n kanssa. Nykyiset sopimukset päättyvät automaattisesti, kun Kiertokapula Oy:n keräykset alkavat. Kiertokapula Oy lähestyy alueen isännöitsijöitä erilliskeräyksen osalta keväällä 2023. Kuten tähänkin asti, paperin keräys tilataan haluamaltaan yritykseltä. Kiertokapula Oy:ltä saa tarvittaessa maksutta apua jäteastioiden sijoitteluun ja mitoittamiseen jätetiloissa ja -katoksissa.

 

Lasipakkaus-, pienmetalli- ja kartonkijätteen keräykset alkavat Kiertokapula Oy:n järjestämänä seuraavasti:

  • 1.7.2023: Hattula, Hämeenlinna, Janakkala (pl. Tervakoski)
  • 1.9.2023: Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Janakkalan Tervakoski, Tuusulan Jokela
  • 1.11.2023: Järvenpää, Kerava, Tuusula, Mäntsälä

Lisätietoja:

https://www.kolmenkierto.fi/jatehuollon-jarjestaminen/kierratettavat_jatejakeet/muutokset-2023/

Pakkausjätteiden keräykset Kiertokapulan toimialueella

 

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram