Siirry sisältöön

Kotirinteen asuinalueen taimikon harvennus

Kotirinteen asuinalueella tehdään taimikon- ja metsänharvennus vuosien 2023 ja 2024 aikana. Metsänhoitotyön kohteena ovat asemakaavan mukaiset lähivirkistysalueet VL, suojaviheralueet EV ja myymättömät tontit.

Taimikkoharvennuksen tavoitteena on, että alueelle kasvaisi esteettisesti miellyttävä, monipuolinen ja turvallinen virkistyskäyttöön sopiva lähimetsä. Harvennuksessa pyritään pitkään puiden elinkaareen ja maisemalliseen edustavuuteen. Puuvalinnassa se tarkoittaa mm. riittävän tilan antamista jätetyille puille. Puiden kasvavat latvukset tarvitsevat tilaa toisiinsa ja tonttien rajoihin nähden. Tarpeeksi voimakas ja aikaisessa vaiheessa tehtävä harvennus on edellytys sille, että lähimetsän puille kasvaa elinvoimainen latvus sekä pituuteensa nähden vankka runko.

Alueella on eri kokoista taimikkoa. Suurempi taimikko harvennetaan koneellisesti ja pienempi raivaussahatyönä. Harvennusjäte kerätään pois. Alueen koillisreunassa oleva varttuneempi metsäkaistale harvennetaan sitten kun pakkasta on ollut tarpeeksi ja maaperä on kantavaa.

Lisätietoja antaa:

[person_card id="856" /]

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram