Siirry sisältöön

Lapsiperheiden kesä Hattulassa

Hattulan kesä tarjoaa perheille loistavat mahdollisuudet liikkua ja viettää aikaa yhdessä. Hyvän vinkkikoosteen kesätekemisistä löydät lasten kesäpassista. Tehtäviä suorittamalla passiin kerätään leimoja ja kahdeksan leimaa keräämällä saa lunastaa itselleen jäätelön Mierolan jäätelökioskilta. Kesäpassit ovat jaossa kirjastolla ja sinne palautetaan myös täytetty kesäpassi. Kesäpasseja on jaossa rajoitettu määrä.

Lapsia kentällä mailat kädessä.

Kesän tapahtumat alkoivat jo toukokuussa. Tenholan kuntoportaat ja Ilvesreitti avatttiin – tapahtumassa jumpattiin portaissa ja testattiin metsäkuntosalia. Pyöräilytapahtumassa nähtiin mahtavia suorituksia 1.-2.-luokkalaisten taitoajoradalla ja Roskapartioviikon tapahtumassa askarreltiin kierrätysmateriaaleista upeita taideteoksia. Kesäkuun Hattula-päivillä lapsiperheitä hemmoteltiinn monipuolisella tarjonnalla. Ohjelmassa oli muun muassa hatun heittoa, perhepiknikkiä ja jäätelögolfia! Jäätelöjuoksu elokuun viimeisenä sunnuntaina huipentaa kesän tapahtumasarjan. Onneksi perheiden tapahtumat jatkuvat myös syksyllä!

Hattulan yhteensä kuusi frisbee- ja MultiGolfrataa kuuluvat monen perheen kesäohjelmaan. Juteinikeskuksen alueella sijaitseva Hattula MultiGolfPark sopii lyhyiden väyliensä vuoksi hyvin myös pienemmille lapsille. Parolannummen ja Hiihtomaan frisbeegolfradat tarjoavat puolestaan enemmän vaihtelevia maastoja ja haastavampia väyliä. Kirjaston liikuntavälinelainaamosta saa kätevästi lainattua pelivälineet multigolfiin ja muutakin mukavaa. Miltä kuulostaisi vaikkapa sulkapallo tai padel?

Lämpimänä päivänä on mukava tehdä pyöräretki yhdelle Hattulan lukuisista uimarannoista – kunnan ylläpitämistä uimarannoista Eerolan ranta, Herniäinen, Kalkkonen ja Pappilanniemi ovat lapsiperheille sopivia. Kesän aikana muuttuva luonto tarjoaa hienon mahdollisuuden muuhunkin retkeilyyn. Hattulan ulkoilureittikartasta löydät reitit ja tulistelupaikat luonnon ihmeiden ihmettelyyn yhdessä.

Syksyllä perheen yhteistä tekemistä kannattaa jatkaa varaamalla perheelle oma vakiovuoro lähiliikuntasalista. Osa liikuntasaleista soveltuu erityisen hyvin perheliikuntaan ja näille saleille onkin suunnitteilla avoimien ovien päivää ja vinkkikansioita perheille hyödynnettäviksi. Perheiden yhteisten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen onkin tiedossa lisää resurssia, kun perheliikunnan hanke käynnistyi maaliskuussa. Tarkoituksena on kehittää perheiden yhteisen omatoimisen ja ohjatun liikunnan mahdollisuuksia eri tavoin.

Lapsi heittää palloa ja mies katsoo heittoa viereen kyykistyneenä.
Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram