Siirry sisältöön

Vuoden 2024 äitienpäiväkunniamerkit haettavissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää ehdotuksia vuoden 2024 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkin voi saada 40 vuotta täyttänyt biologinen äiti, adoptioäiti tai sijaisäiti. Lasten lukumäärällä ei ole ratkaisevaa vaikutusta palkitsemiseen.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ansiot esimerkillisessä kasvatustyössä sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistämisessä. Perusteluna voi olla myös laajemminkin yhteisvastuullisen toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaaminen esimerkiksi lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, nuoriso- ja urheilujärjestöissä, koululautakunnissa sekä vanhempainyhdistyksissä. Myös muita yleisempiä ansioita voidaan ottaa huomioon vanhemmuuden rinnalla. Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei kuitenkaan ole tarkoitus myöntää.

Kunniamerkkiehdotukset tulee toimittaa 3.11.2023 mennessä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon  osoitteella Etelä-Suomen aluehallintovirasto, PL 1, 13035 AVI.

Lisätietoja kunniamerkkien hakemisesta antaa kehittämispäällikkö Leena Tulokas, puh. 0295 016 527, sähköposti leena.tulokas@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirje ja hakulomakkeet ovat liitteenä alla.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirje
Ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomake
Liitelomake kunniamerkkihakemukseen

Lomakkeet, lisätiedot ja lomakkeiden ohjeet löytyvät myös osoitteesta: http://stm.fi/aitienpaivakunniamerkit (kohdasta hakulomakkeet).
Lisäksi lomakkeet voi tilata aluehallintovirastosta.

Viim. päivitetty 5.10.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram