Siirry sisältöön

Toivo - hyvän tuulen tuoja

Toivo-maskotti.

Se on Toivo tässä terve! Kovasti epäilivät, että Hattulan kunnan maskotiksi tulisi leijona. No en ole leijona, vaikka yhtä hurjapäinen olenkin. Veikkailivat myös mahtavaa panssarivaunua. Vaan ei osannut arvatakaan, että maskotiksi tulisikin näin komea ja pörröinen lintukaveri! Mäpäs kerron teille miksi mä oon mä, eli meidän kunnan maskotti.

Meikän tarina saa alkunsa jo 1040-luvulta, kun Hattulan Renkajärvellä Luurilan tilalla maahan kätkettiin hopeakätkö. Kyseinen hopeakätkö löydettiin vasta 1900-luvun alussa, ja yksi kätkön löydöksistä oli hopeinen lintukoru, jonka pohjalta myöhemmin Kalevala Koru teki "Hattulan lintu" nimisen korun. Täällä Hattulassa on ainakin vuosikymmenen sanottu "Tee pesä Hattulaan" ja sehän viittaa juurikin samaan tarinaan. Ja niimpä mä tein sen pesän tänne: täällä mä nyt oon! TOIVOttavasti tavataan pian.

Terveisin Toivo

Hattulan maskotti

Toivo teki pesän Hattulaan! Tuore kuntamaskotti on Hattulasta löytyneen tuhatvuotisen hopeisen vesilinnun uudelleensyntynyt veijariversio. Tämä iloinen vesseli heiluttaa jo kaukaa ja on aina valmis halaamaan.

Toivon valloittava ulkomuoto on peräisin hattulaislähtöisen kuvittaja Salla Vaseniuksen kynästä. Sallan innostunut ja osaava ote on saanut sukeltelijana tunnetun Toivon lähtevän räjähtäen lentoon. Hyväntuulinen lintumaskotti tulee seikkailemaan kunnan viestinnässä monenlaisissa eri yhteyksissä ympäri vuoden.


Toivo-maskotti ja teksti: Suomen hellyyttävin, huikein, hurmaavin, hyväntuulisin ja hätkähdyttävin kuntamaskotti.


Hämeen Sanomat julkaisi mukavan uutisen kunnan uudesta maskotista, käy tutustumassa.

Livenä Toivoa voi käydä moikkaamassa jo tällä viikolla Hattula-Pirtillä torstaina klo 17-18 ja Hattulan K-Supermarketilla lauantaina 9.12. klo 10-12. Kunnan viestintäsihteeri Milla Saksalta voi tiedustella lisää Toivon tulevista liikkeistä.


Lisätietoja

Joonas Heikkilä
nuorisotyöntekijä

Milla Saksa
viestintäsihteeri

Viim. päivitetty 5.12.2023
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram