Siirry sisältöön

Aikuisväestön hyvinvointikyselystä arvokasta tietoa kuntalaisten hyvinvoinnista

Syys-lokakuussa oli vastattavissa hyvinvointikysely Hattulan aikuisväestölle. Kyselyyn saatiin yhteensä 300 vastausta, kiitos kaikille vastaajille! Kyselyyn vastaajien kesken arvottiin palkinnoksi mm. lahjakortti K-supermarkettiin sekä kausikortteja kuntosalille ja talviuintipaikalle, joista on oltu yhteydessä voittajille. Hattulan hyvinvointikyselyn tarkoituksena oli selvittää Hattulan aikuisväestön hyvinvoinnin ja osallisuuden tilaa. Kyselyn tuloksia käytetään hyvinvointisuunnittelun tukena. Esiin nousevat tarpeet määrittävät hyvinvoinnin edistämisen tavoitteita ja toimenpiteitä. Lisäksi seurataan hyvinvointisuunnitelman toimenpiteiden vaikutuksia. Tavoitteena on toistaa hyvinvointikysely jatkossa joka toinen vuosi.

 Enemmistö vastaajista oli 30–64-vuotiaita. 78 % vastaajista oli naisia. Vahvuutena hattulalaisten hyvinvoinnissa nousi esille vähäinen päihteiden käyttö, turvallisuuden tunne, tyytyväisyys Hattulaan asuinkuntana ja elämänlaatu. Heikkouksina esille nousi elintapoihin liittyviä tekijöitä, kuten liian vähäinen liikunta, liian vähäinen kasvisten syöminen ja terveyden kannalta liian vähäinen unimäärä. Elintapatekijät kasaantuivat myös tässä kyselyssä, joten usein henkilöillä, joilla jokin terveyden osa-alue oli heikolla tasolla myös muut osa-alueet olivat heikkoja.

Lisätietoja kyselystä:

Marika Salminen, hyvinvointikoordinaattori

p. 050 3223 484

marika.salminen@hattula.fi

Kyselyn tulokset näet tästä (avautuu uudessa ikkunassa).

Viim. päivitetty 5.1.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram