Siirry sisältöön

Liikuntaneuvonnalla lisää jaksamista arkeen!

Liikuntaneuvonnan toinen hankevuosi on takana ja liikuntaneuvonta on jatkanut vakiinnuttamistaan yhtenä tärkeänä terveyden edistämisen palveluna. Toisen hankevuoden aikana jo pyörivän liikuntaneuvonnan lisäksi on kokeiltu jatkoryhmää liikuntaneuvonnan lopettaneille asiakkaille sekä kevyempää liikuntaneuvonnan esipalvelua henkilöille, jotka eivät vielä ole liikuntaneuvonnan asiakkaita. Liikuntaneuvoja on myös tehnyt mm. yhteistyötä työllisyyspalveluiden ja aikuissosiaalityön kanssa sekä toiminut monissa paikallisissa ja valtakunnallisissa liikuntaneuvonnan verkostoissa.

Hattulan liikuntaneuvontahanke on edennyt jo siihen vaiheeseen, että nyt saatu rahoitus käynnistää hankkeen viimeisen toimintavuoden. Hankkeen viimeinen toimintavuosi tähtää varsinkin liikuntaneuvonnan juurruttamiseen, jotta liikuntaneuvonta pysyy kunnan palveluna myös hankkeen päättymisen jälkeen. Liikuntaneuvonnan asiakkaiden saavuttamat positiiviset muutokset, joita esitellään alla olevassa julisteessa, puoltavat liikuntaneuvonnan tärkeyttä.

Liikuntaneuvonnan valtakunnallinen seminaari järjestettiin 19.–20.3. Hämeenlinnassa ja Hattulan kunnan liikuntapalvelut oli mukana seminaarissa. Hattulan liikuntaneuvontaa esiteltiin muille kävijöille Huippu malli-posterikisassa. Valitettavasti kisasta ei tullut voittoa, mutta saimme paljon vierailijoita pisteellemme, jotka halusivat kuulla Hattulan menestyksekkäästä liikuntaneuvosta.  Lisäksi seminaarissa kuultiin monta innostavaa ja opettavaa luentoa sekä verkostoiduttiin muiden liikuntaneuvontaa tekevien ammattilaisten kanssa.

Kuvassa liikuntapäällikkö Jari Salmela, liikuntaneuvoja Pia Vekka, liikuntakoordinaattori Aino Linnaketo-Joutvuo ja hyvinvointikoordinaattori Marika Salminen liikuntaneuvonnan valtakunnallisessa seminaarissa.

Seminaarin järjestäjä Liikkuva Aikuinen-ohjelma palkitsi liikuntaneuvoja Pia Vekan seminaarissa kunniakirjalla upeasta työstä liikuntaneuvonnan käynnistämisestä Hattulassa. Pia on onnistunut vain muutamassa vuodessa luomaan Hattulaan toimivan liikuntaneuvontaprosessin. Liikuntaneuvontaprosessissa on mukana useita yhteistyötahoja ja asiakkaitakin liikuntaneuvonnassa on käynyt jo yli 100. Lisäksi Pia on mukana liikuntaneuvonnan valtakunnallisessa kehittämisryhmässä edistämässä liikuntaneuvontaa koko Suomessa.

Lisätietoja:

Liikuntaneuvoja Pia Vekka

pia.vekka@hattula.fi

050 595 3389

Viim. päivitetty 22.3.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram