Siirry sisältöön

Tarkkaile postiasi – Hattula mukana Kuntaliiton kuntalaistutkimuksessa

Kuntaliitto kartoittaa kevään aikana kyselytutkimuksen avulla kuntalaisten käsityksiä omasta asuinkunnastaan, kunnan toiminnasta, palveluista ja osallistumismahdollisuuksista kunnan päätöksentekoon. Hattulan kunta on tutkimuksessa mukana, ja 450 hattulalaista saa pian postitse kyselylomakkeen, johon toivotaan mahdollisimman paljon vastauksia.

Kyselylomakkeen avulla kunta saa arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi. Ensimmäisiä tuloksia tutkimuksesta on odotettavissa alkusyksyllä 2024. Edellinen vastaava kuntalaistutkimus toteutettiin keväällä 2020.

Mukana 46 kuntaa – edustava otos Suomen kuntakentästä

Kysely lähetetään Väestörekisterikeskuksen otoksen avulla kaikkiaan 32 900 täysi-ikäiselle kuntalaiselle. Kuntaliiton tutkimuspäällikön Marianne Pekola-Sjöblomin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että ne kuntalaiset, jotka saavat kyselylomakkeen, tuntevat asian omakseen ja vastaavat aktiivisesti kyselyyn.

– Tutkimuksen kattavuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi kyselyn vastausprosentti olisi hyvä saada mahdollisimman korkeaksi. Edellisessä vastaavassa kyselyssämme vastausprosentti oli 35,4, Pekola-Sjöblom sanoo.

Kuntalaistutkimuksessa 2024 on mukana 46 kuntaa, jotka muodostavat edustavan otoksen erikokoisista ja erityyppisistä kunnista eri puolilta Suomea. Mukana ovat Asikkala, Askola, Espoo, Hamina, Hattula, Hirvensalmi, Hollola Hämeenlinna, Ilomantsi, Inari, Jyväskylä, Kankaanpää, Keitele, Kemiönsaari, Keuruu, Kirkkonummi, Kitee, Kuusamo, Lappajärvi, Lappeenranta, Lapua, Mikkeli, Mustasaari, Naantali, Nivala, Oulainen, Parkano, Petäjävesi, Pielavesi, Pirkkala, Pudasjärvi, Puolanka, Raasepori, Raisio, Rautalampi, Salo, Sipoo, Säkylä, Toholampi, Tornio, Turku, Vaasa, Vantaa, Virolahti, Virrat ja Vöyri.

Kysely lähetetään suomen- ja ruotsinkielisenä. Postikyselyn saavat voivat vastata kyselyyn myös sähköisesti.

Viim. päivitetty 3.5.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram