Siirry sisältöön

Lehijärven uintirajoitus poistui

Hattulan Sattulassa Lehijärveen laskevasta Myllyojasta otetiin 24.6.2024 vesinäyte. Näytetulosten perusteella ulosteperäisten bakteerien määrät alittivat selvästi uimavedelle asetetut toimenpiderajat. Ulosteperäisten bakteerien määrät olivat pintavesille tavanomaisella tasolla. Lehijärven eteläosan varmuuden vuoksi annettu uintirajoitus poistetaan, koska vesinäytteiden perusteella Lehijärven vesi on uimakelpoista.

Lehijärven Kalkkosten pieneltä yleiseltä uimarannalta otetiin 19.6. näytteenottosuunnitelman mukainen uimavesinäyte. Tutkimustulosten perusteella Kalkkosten uimarannan vesi on uimakelpoista. Seuraava uimavesinäyte Kalkkosten uimarannalta otetaan 15.7. alkavalla viikolla.

Myllyojan jatkotutkimukset

11.6.2024 Jyrätien pumppaamolla ennalta ilmoittamattoman sähkökatkon takia tapahtuneen ylivuodon takia Myllyojasta otettiin aikavälillä 13.6-24.6.2024 kolme erillistä näytesarjaa, jolla selvitettiin ylivuodon vaikutusta ojaveden laatuun. Tuloksissa Myllyojassa oli hieman kohonneita bakteerimääriä virtaussuunnassa Jyrätien pumppaamon yläpuolella olevassa näytepisteessä. Pumppaamon yläpuolella havaitut bakteeripitoisuudet eivät selity 11.6. tapahtuneella ylivuodolla.

HS-Vesi on jatkanut omalta osaltaan verkostonsa toimintatarkastuksia viikolla 26 ja tutkimuksissa ei ole löytynyt mitään normaalista poikkeavaa. HS-Vesi jatkaa tutkimuksia edelleen, jotta varmistutaan, että jätevesijärjestelmä toimii normaalisti ja tämänhetkiset kohonneet bakteerimäärät eivät aiheudu jätevesijärjestelmän toimintahäiriöstä.

Lisätiedot uimaveden laatuun liittyen Terveystarkastaja Päivi Lindén puh. 040 523 6772 tai paivi.linden@hameenlinna.fi

Lisätiedot Myllyojan jatkoselvittelyihin liittyen

Laitospäällikkö Juha Sipponen puh. 050 388 9463 tai juha.sipponen@hsvesi.fi

Viim. päivitetty 26.6.2024
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram